ANASAYFA Yenimahalle Ankara'da beklenen sağanak yağış etkisini gösterdi! Batıkent'te dolu yağışı başladı

Ankara'da beklenen sağanak yağış etkisini gösterdi! Batıkent'te dolu yağışı başladı

MGM tarafından verilen sağanak sağış uyarılarının ardından Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde de beklenen yağış başladı. Batıkent semtinde etkili olan sağanak yağış ve dolu yağışı devam ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da beklenen sağanak yağış etkisini gösterdi! Batıkent'te dolu yağışı başladı

28 Eylül tarihinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 30 ilde sağanak yağış uyarısı yapılarak sarı kodlu uyarı verilmişti. MGM tarafından yapılan son değerlendirmelerine göre öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu Bölgesinde şiddetli sağanak yağış beklendiği kaydedilmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İç Anadolu’nun kuzeybatısında yağış beklendiği belirtilerek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşın dikkatli olması istendi.

MGM tarafından yapılan uyarıda yağışların Başkent Ankara'da yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

ANKARA YENİMAHALLE'DE SAĞANAK BAŞLADI

MGM tarafından 28 Eylül Perşembe günü itibariyle bazı bölgelerde sağanak yağış beklendiğine dikkat çekilerek sarı kodlu uyarıya yer verildi. Aniden etkili olması beklenen yağışlarda vatandaşların sel, taşkın ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istenirken trafikte de aksamaların meydana geleceği belirtildi.

ankara-tasarim-2023-09-28t152451-883.jpg​​​​​​​

Ankara'da etkili olması beklenen yağışlar kent genelinde yerel kuvvetli olarak etkisini gösterirken saat 15.00 itibariyle Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde de sağanak yağış etkili oldu. Batıkent semtinde sağanak yağışla birlikte dolu yağışı da etkili olurken aniden bastıran yağış, sürücü ve yayalara zor anlar yaşattı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Aile ve Gençlik Bankası hakkında açıklama

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Aile ve Gençlik Bankası hakkında açıklama