ANASAYFA Yenimahalle Ankara'da şiddetli fırtına sonucu stajyerlerin öldüğü olaya ilişkin 4 sanık hakkında dava kararı

Ankara'da şiddetli fırtına sonucu stajyerlerin öldüğü olaya ilişkin 4 sanık hakkında dava kararı

Ankara'da şiddetli fırtına nedeniyle inşaatta perde kalıpların üzerlerine düşmesi sonucu 2 stajyerin hayatını kaybettiği 1'inin ise yaralandığı olaya ilişkin 4 sanık hakkında dava açıldığı öğrenildi. Olaya ilişkin detaylar da belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da şiddetli fırtına sonucu stajyerlerin öldüğü olaya ilişkin 4 sanık hakkında dava kararı

Başkent Ankara'dan bir son dakika haberi geldi. Ankara'da 15 Ağustos 2022 tarihinde şiddetli fırtına nedeniyle inşaatta perde kalıpların üzerlerine düşmesi sonucu 2 stajyerin hayatını kaybettiği birinin ise yaralandığı olaya ilişkin sanıklar hakkında dava açıldığı öğrenildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 15 Ağustos 2022 tarihinde Yenimahalle ilçesi Hipodrom Caddesi'nde bulunan inşaatta saat 16.15 sıralarında çıkan rüzgar nedeniyle zemine sabitlenmemiş olan perde kalıpların devrilmesi sonucu stajyerler T. Ö.'ün olay yerinde, E. Ç.'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği, E. K.'nın ise yaralı kurtulduğu anlatıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Hazırlanan iddianamede, firmanın proje müdürü S. K., taşeron firmanın işveren vekili İ. Y., aynı firmada çalışan B. Y.'nin birinci derecede; inşaat mühendisi A. E. ikinci derece, iş güvenliği uzmanı E. A.'nın ise üçüncü derece kusurlu oldukları belirtildi. İddianamede, Ankara Valiliği'nin resmi internet sitesinde olay günü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklar beklendiği, buna karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dair bildiri yayınlandığı bilgisine yer verildi. 

SANIKLARIN İFADESİ DE İDDİANAMEDE YER ALDI

İddianamede ifadesine yer verilen sanık Y., betonun altında kalanlar stajyerlerin kendi gözetiminde olmadığını anlattı. Sanık S. K. de inşaat mühendisi olduğunu ilgili projenin müdürü olduğunu anlatarak, "Olay günü ofisteydim. Ani şekilde gelişen rüzgar sonrası inşaatta kalıbın devrildiği bilgisini almamız üzerine olay yerine gitmeye çalıştık. Ancak rüzgar fazla olduğu için gecikmeli şekilde çıkabildik. Üzerimize düşen yasal sorumlukları yerine getirdik. Ayrıca olayın meydana geldiği yer taşeron firmanın sorumluluk sahasıdır" dedi. 

Sanık A. E., olay anına ilişkin "Saat 16.00 sıralarında ani bir rüzgar çıktı. Yanımdaki arkadaşlar üzerimize bir şey düşmesin diye beni kenara çektiler. Yaklaşık 1-2 dakika sonra bağırma sesleri duydum. Sesin olduğu yere gittiğimizde kalıbın düştüğünü gördüm. Kalıp ağır için kaldıramadık. Daha sonra vinç yardımıyla kaldırdığımızda, 3 kişinin kalıbın altında kaldığını gördük."  ifadelerine yer verdi. 

Olayda sorumluluğunun olmadığını savunan A., üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini bildirdi.  ‘15 yıla kadar hapis talep edildi’ İddianamede sanıklar hakkında, Ö. ve Ç.'in ölümüne, K.'nın ise yaralanmasına neden olmak suretiyle, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Öte yandan sanıklar için açılan davanın takip edileceği kaydedildi. 

Haberankara.com                        

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimde büyükşehir adaylarını açıklayacağı tarihi duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimde büyükşehir adaylarını açıklayacağı tarihi duyurdu!