ANASAYFA Yenimahalle Ankara'da Trafikte kavga ederken yanlışlıkla eşini öldüren şüpheli tutuklandı!

Ankara'da Trafikte kavga ederken yanlışlıkla eşini öldüren şüpheli tutuklandı!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 3 Eylül'de meydana gelen üzücü bir olayın ardından şüpheli, gözaltına alındı ve tutuklandı.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'da Trafikte kavga ederken yanlışlıkla eşini öldüren şüpheli tutuklandı!

Olay, Cengiz Aytmatov Caddesi'nde trafikte yaşanan bir kavga sonucunda patlak verdi. Bu kavga sırasında C. D. adlı şüpheli, aracındaki silahı çekerek diğer kavga ettiği kişiyi hedef aldı.

Ancak, bu sırada C. D.'nin eşi Kızhanım D., silahın ateşlenmesini engellemeye çalıştı. Maalesef bu müdahale sonucunda K. D., silahla vuruldu ve ağır yaralandı. Olayın ardından polis ekipleri hızla olay yerine geldi ve K. D.'yi hastaneye kaldırdı. Ne yazık ki, tüm çabalara rağmen yaralı kadın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

trafikte-korkunc-olay-yol-verme-kavgasinda-yanlislikla-esini-oldurdu.jpg

Olayın Ardından

Polis, olayın ardından C. D. ve kavgaya karışan H.K.'yi gözaltına aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da hemen soruşturma başlattı. İfadeleri alındıktan sonra C. D. ve H.K., "olası kastla kasten öldürme" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

"Tabancayı korkutmak amacıyla çıkarmıştım"

Savcılıktaki ifadesi ortaya çıkan şüpheli, yolda seyir halindeyken engelli bir vatandaşa yol vermek için durduğunu, arkadan gelen ve yanında aracı ile duran Halit K.'nin kendisine küfür ettiğini ileri sürdü. Şüpheli Dündar daha sonra Halit K.'nin, araçtan inerek yanına geldiğini ve kapıyı açarak kendisine vurmaya başladığını iddia etti.

Kendisini korumak için silahını çıkardığını ifade eden Dündar:

"Elinde siyah veya füme renkli bir şey vardı, ben bıçağa benzettim. Kendimi korumak amacıyla tabancayı çıkardım. Bu esnada Halit K., benim karnıma ve gözüme yumruk attı. Ben de tabancanın namlu ucundan tutarak kabzası ile Halit K.'nin kafasına birkaç kez vurdum. Namlu yönü benden tarafta değildi. Şahıs, silahı elimden almaya çalıştığı esnada tabanca ateş aldı. Sonra şahıs beni yere düşürdü, tabanca elimdeydi. Tabancayı almaya çalıştığı esnada tabanca bir kez daha ateş aldı. Halit K., elimden silahı almaya çalıştığı esnada elimi ısırdı. Daha sonra çevreden 'bayan vuruldu' seslerini duydum. Ancak Halit K.'nin oğlu A.K. beni tekmelemeye başladı ve sırtıma bastırdı. Daha sonra ben eşimin yanına koştum. Silahı kimseye vermedim. Arabanın içine attım. Benim niyetim, şahıslardan kendimi korumaktı. Tabancayı korkutmak amacıyla çıkarmıştım. Kimseyi vurma niyetim yoktu. Vurmak istesem iki şahsı çok rahat vurabilirdim. Yaşanan olaydan dolayı pişmanım, eşimi kaybettim ve mağdurum. Şahıslardan davacı ve şikayetçiyim" ifadelerine yer verdi.

Bu trajik olay, trafikteki kavgaların ne kadar tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Trafikte yaşanan anlaşmazlıkların şiddete dönüşmemesi için toplum olarak daha fazla dikkatli olmalı ve sorunları şiddet yerine iletişim yoluyla çözmeye çalışmalıyız.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eylül 2023 Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Eylül 2023 Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?