ANASAYFA Yenimahalle ASKİ Genel Müdürlüğü Elektrokent bölgesindeki altyapı sorununa neşter vurdu!

ASKİ Genel Müdürlüğü Elektrokent bölgesindeki altyapı sorununa neşter vurdu!

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’nın yıllardır ihmal edilen sorunlarını program dahilinde tek tek gündemine alarak çözmeye devam ediyor. ASKİ, bu kez Elektrokent bölgesindeki altyapı sorunlarına neşter vurmak üzere harekete geçti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ASKİ Genel Müdürlüğü Elektrokent bölgesindeki altyapı sorununa neşter vurdu!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) kentteki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Yenimahalle ilçesi İvedik OSB içerisinde yer alan Elektrokent-2 Sitesi ve çevresinde yaklaşık 10 yıldır yaşanan sel ve su baskınlarını önlemek için başlatılan çalışmalarda sona gelindiği bildirildi. 

Ergazi Deresi’nde başlanan çalışmalar sonucunda yaklaşık 4 bin 500 metrelik atık su kollektör hattı ve 1100 metrelik büyük çaplı prefabrik baks imalatı tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunuldu. Kentteki tüm ilçelerin altyapısını güçlendirmek ve yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren ASKİ, Elektrokent-2 ve çevresinin yıllardır yaşadığı sel ve su baskınlarını önlemek için başlattığı çalışmaları tamamladı. 

ABB BAŞKANI YAVAŞ, ‘’SORUNU ÇÖZDÜK''

Yenimahalle ilçesi Elektrokent-2 Sitesi ve çevresinde yaşanan sel ve su baskını sorununun yapılan çalışmalarla sona erdiğini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Dere yatağı imara ve yapılaşmaya açılmış, üstüne bulvar yapılmıştı. Yıllarca ihmal edilen bölgede 10 yıldır her yağışta sel ve su baskınları oluyordu. Elektrokent-2 Sitesi ve çevresinin yaşadığı sıkıntıları çözmek için başlattığımız altyapı çalışmasını tamamlayarak sorunu çözdük.” ifadelerine yer verdi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak su baskınlarını önlemek için altyapı çalışmalarını sürdüreceklerini belirten ASKİ Kanal İnşaat Dairesi Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar, Elektrokent-2 bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Başkan Şişmanlar, ‘’“İvedik Organize Sanayi Elektrokent-2 bölgesinde yıllardır devam eden sel baskınlarına karşı yapılan planlamamız sonucunda yaklaşık 4 bin 500 metre civarında atık su kollektör hattı ve 1100 metre civarında büyük çaplı prefabrik baks imalatını tamamlayarak buranın su baskınlarına yönelik sorunlarını çözme anlamında çalışmalarımızı tamamladık.'' dedi. Öte yandan bölge halkı da yapılan çalışmalar kapsamında ASKİ ve ABB ekibine teşekkürlerini iletti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO Heyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti! Farklı KDV oranları reel sektörü zorluyor

ATO Heyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti! Farklı KDV oranları reel sektörü zorluyor