ANASAYFA Yenimahalle MHP Yenimahalle İlçe Teşkilatı Kadına Yönelik Şiddete karşı etkinlik düzenledi

MHP Yenimahalle İlçe Teşkilatı Kadına Yönelik Şiddete karşı etkinlik düzenledi

25 Kasım, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak kutlanıyor. Kadına şiddete yönelik farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda MHP Yenimahalle İlçe Teşkilatı da etkinlik düzenledi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
MHP Yenimahalle İlçe Teşkilatı Kadına Yönelik Şiddete karşı etkinlik düzenledi

Kadına yönelik şiddetle mücadele sürüyor. Kadına yönelik şiddete dikkati çekmek ve farkındalık kazandırılmasını sağlamak için çalışmalar devam ederken 25 Kasım tarihi de yurdun dört bir yanındaki etkinliklerle kutlanıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yenimahalle İlçe Teşkilatı da anlamlı etkinliğe imza attı.
Kadına şiddetle mücadele günü kapsamında el afişleri ve hediye paketleri hazırlayan ilçe yönetimi, yağmur çamur dinlemeden tüm Yenimahalle'de farkındalık oluşturdu.

MHP YENİMAHALLE İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN ANLAMLI ETKİNLİK

MHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ''Bugün, 25 Kasım. Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü.

3.jpeg

Bizler, çoğunluğu İslamiyet’i tam manasıyla yaşayan, anlayan ve kabullenen, Cennet bir ülkenin, gururlu ve başı dik kadınlarıyız. Bizler, “Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir. Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır.” Diyen Peygamber efendimiz Hz Muhammed’i ve
“Bizce Türkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en saygın düzeyde, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir varlıktır.” Sözü ile bizleri işaret eden Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden Türk Kadınlarıyız.

Bizler, Vatan Sevgimizi Nene Hatunca kalbimizde, Mücadele azmimizi Kara Fatma gibi bileğimizde taşıyan, akla, bilime, sanata ve hayata dair her türlü ayrıntı da bütünün ta kendisi olan kadınlarız.

1-7.jpeg

Türk kadını olmanın, bir bayrak misali asaletle yön bulmanın, baş verip baş eğmemenin ruhunu tarihimizden alıyoruz. Kısacası mağdur değil, mağrur olmanın gücüyle hayatta kalıyoruz.

Dünya ortalamasında her gün, her saniye şiddet gören, hayatını kaybeden, taciz ve tecavüz mağduru olan kadınların sayısı artarken, maalesef ülkemizde de benzer durumları üzülerek seyretmekteyiz.

Kadına yönelik yalnızca fiziksel değil, psikolojik şiddetinde karşısında dururken, Kadınlarımızın aile, iş ve sosyal yaşantıda toplum, akran yâda akraba baskısı altında yaşam sürdürmesi de bizim tarafımızda kabul edilebilir bir durum asla değil.

2.jpeg

Bizler, kadınların çiçek açtığı, bulunduğu her ortama bahar bahçe getirdiği, gülümseyişi ile ışık saçtığı bir Dünya için çabalamaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Kadınlarımızın daha güvenli bir düzen içinde yaşayabilmesi için son nefesimize kadar mücadele edeceğiz.

İnsanlığın mimarı, geleceğin anne ve babalarını yetiştiren kadınlarımızın yaşadığı sıkıntıların, yalnızca bu günde değil, her zaman ele alınması, giderilmesi ve bunun için gereken psikolojik, sosyolojik her türlü çalışmanın yapılmasının taraftarı ve takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

4.jpeg

Unutmayalım; Halk Ozanı Merhum Neşet Ertaş’ın dediği gibi; “Kadınlar insandır, biz insanoğlu” '' ifadeleri yer aldı. Kadına yönelik şiddete dikkati çekerek farkındalık oluşturmak isteyen MHP Yenimahalle İlçe Teşkilatı'nın etkinliği de vatandaşın dikkatini çekmeyi başardı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFAD 64 il için sağanak ve kar yağışı ile fırtına uyarısı yaptı!

AFAD 64 il için sağanak ve kar yağışı ile fırtına uyarısı yaptı!