ANASAYFA Yenimahalle OSTİM'deki 15 firmanın verimliliği 'dijital dönüşüm' ile arttı! OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı konuştu

OSTİM'deki 15 firmanın verimliliği 'dijital dönüşüm' ile arttı! OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı konuştu

OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı önemli açıklamalarda bulunarak OSTİM'deki 15 firmanın verimliliğinin "dijital dönüşüm" ile arttığını açıkladı.
yazar
Haber Merkezi
OSTİM'deki 15 firmanın verimliliği 'dijital dönüşüm' ile arttı! OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı konuştu

OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı önemli açıklamalarda bulunarak OSTİM'deki 15 firmanın verimliliğinin "dijital dönüşüm" ile arttığını açıkladı. Arıcı açıklamasında "Firmalarımızın verimliliği ne kadar artarsa bu daha çok ihracat, iş gücü ve üretim anlamına geliyor'' ifadelerini kullandı.

OSTİM OSB Müdürü Adem Arıcı, Dijital Dönüşüm Ofisi Yöneticisi Çağrı Çağlar Öngüner ve HAS-EL Teknik Makina Savunma Sanayi AŞ Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uz ile gerçekleşen röportajda önemli açıklamalar yapıldı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

Dijital Dönüşüm Ofisi Yöneticisi Çağrı Çağlar Öngüner açıklamasında hedefin tüm firmaların dijitalleşmesi olduğunu açıklarken "Firmalarımızı dijital dönüşüm çözümleriyle birlikte teknolojilere yönlendirip tasarruf elde edecek noktaları belirlemelerini sağlıyoruz. Hedefimiz tüm firmaların dijitalleşmesi" dedi.

screenshot-2023-08-13t123929-329.png

Ocak 2022 yılında kurulan "OSTİM OSB Dijital Dönüşüm Ofisi", bölgedeki firmaların gelişen teknolojiye uyum sağlamaları, böylece dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırarak verimliliklerini artırmalarını sağladığını belirten Arıcı "Devletin bu yöndeki teşviklerini ve desteklerini onlara anlatıyoruz. Çünkü firmalarımızın verimliliği ne kadar artarsa bu daha çok ihracat, iş gücü ve üretim anlamına geliyor." dedi.

''TASARRUF VE REKABET''

Firmalara sağlanan dijital dönüşüm hizmetinin verilmeye devam ettiğini ifade eden Arıcı "Firmalarımızın gelecekle ilgili dönüşmesi ne kadar hızlı olursa o kadar rekabetçi olabilirler. Aynı zamanda dünyadaki diğer rakipleriyle de o kadar yarışma imkanına sahip olurlar. Biz de buna inanan firmalarımıza dijital dönüşüm konusunda danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

OSTİM OSB Dijital Dönüşüm Ofisi Yöneticisi Çağrı Çağlar Öngüner ise firmaların tasarruf edilmesi noktasında çalıştıklarını belirtirken "Her firma dijital dönüşüme öncelik verecek durumda olmayabilir ancak özellikle üretim yapan firmalarımızın öncelik vermesi konusunda bir gayretimiz var. Bu anlamda da firmalarımızı dijital dönüşüm çözümleriyle birlikte teknolojilere yönlendirip tasarruf elde edecek noktaları belirlemelerini sağlıyoruz. Hedefimiz tüm firmaların dijitalleşmesi." dedi.

''İYİLEŞTİRME YAPMAMIZA OLANAK TANIYOR''

HAS-EL Teknik Makina Savunma Sanayi AŞ Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uz ise şunları kaydetti;

"Makinelerin çalışma zamanları, çalışma oranları, hata kodlarıyla birlikte ne zaman ve ne kadar durduğu, hangi vardiyada hangi personelin, hangi parçayı ne kadar zamanda işlediği gibi tüm verileri toplayabiliyoruz. Bu bize hem personelin performansının ölçülmesi ve kontrolü anlamında bir kazanım sağlıyor hem de bizim parça üretimleri konusunda iyileştirme yapmamıza olanak tanıyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da servis ücretlerine zam geliyor!

Ankara'da servis ücretlerine zam geliyor!