ANASAYFA Yenimahalle Sıcaktan bunalan Ankaralılar o adrese akın etti!

Sıcaktan bunalan Ankaralılar o adrese akın etti!

Hem hava sıcaklıklarından kaçarak serinlemek hem de ailesiyle doğada vakit geçirmek isteyen Ankaralı vatandaşlar resmen Yakacık mesire alanına kaçmakta buldu çareyi.
yazar
Haber Merkezi
Sıcaktan bunalan Ankaralılar o adrese akın etti!

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları rekor seviyelere çıkarak yükselmeye devam ederken bu yaz en sıcak olan illerimizin arasında Ankara'da yer aldı. Ankara'da hava sıcaklıkları bir hayli artmaya devam ederken bunalan vatandaşlar çareyi o adrese gitmekte buldu.

Hem hava sıcaklıklarından kaçarak serinlemek hem de ailesiyle doğada vakit geçirmek isteyen Ankaralı vatandaşlar resmen Yakacık mesire alanına kaçmakta buldu çareyi. Sıcaklığın etkisini biraz da olsa azaltmak ve yeşilliğin içerisinde eğlenceli, keyifli anlar yaşamak isteyen vatandaşların akın ettiği yer Yakacık mesire alanı oldu.

SICAKTAN BUNALAN YAKACIK MESİRE ALANINA KAÇTI!

Farklı aktiviteler yaparak sıcak yaz günlerini keyifli ve biraz da olsa serin şekilde atlatmak isteyen Ankaralı vatandaşların en çok tercih ettiği yerlerden birisi belli oldu. Başkentliler, Yakacık mesire alanına giderken piknik bu yazın en çok tercih edilen aktivitesi oldu. Bunaltan sıcaklık etkisinin atlatılabilmesi adına Ankaralılar daha çok mesir alanlarını tercih etti.

146 bin metrekare, 5 bin 500 kişi kapasiteli mesire alanında 4 adet çocuk oyun alanı, 3 plaj voleybolu sahası, 2 çim futbol sahası ve basketbol sahası yer alırken aynı zamanda 470 adet kamelyalı ve kamelyasız oturma alanı bulunuyor. bin 500 ağaç, 4 bin fidan ve 5 binin üzerinde çalı bitkisini bünyesinde bulunduran Yakacık mesire alanında vatandaşlar doğa ile iç içe serin şekilde piknik keyfini çıkarmaya devam ediyor.

AİLESİNİ ALAN PİKNİK KEYFİ YAPTI!

Ankaralı vatandaşların ailesiyle mutlu ve keyifli bir geçirmesi için büyük avantaj olan Yakacık Mesire alanı hakkında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Yakacık mesire alanı, Ankara'nın yeşil cenneti konumuna ulaştı. Temizlik ve bakım işlemlerinin düzenli olarak yapıldığı mesire alanımız, piknik yapmak ve doğa ile baş başa bir gün geçirmek isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yenimahalle'de hayata geçirdiğimiz projelerin vatandaşlardan ilgi görmesi ve tercih edilmesi bizi mutlu ediyor. Yazın keyfini, yeşilin ve doğanın içerisinde çıkarmak isteyen tüm başkentlileri mesire alanımıza bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih Karahan Hatice Karahan kimdir? Fatih Karahan Hatice Karahan evli mi, akraba mı?

Fatih Karahan Hatice Karahan kimdir? Fatih Karahan Hatice Karahan evli mi, akraba mı?