ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eğitim kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eğitim kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi

Ankara'ya şehir dışından gelen kız öğrencileri konaklama bulma konusunda rahatlatma amacıyla yapılacak yurt inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar törende öğrencilerin eğitimi konusundaki hassasiyetini ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eğitim kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi

Geçtiğimiz dönemlerde Yenimahalle Belediyesi tarafından Türk Eğitim Vakfı ile iş birliğine gidildiği ve ilçeye bir kız öğrenci yurdu yapılacağı duyurulmuştu. Duyurulan kız yurdunun temel atma töreni ilçe sakinleri ve üst düzey isimlerin katılımı ile yapıldı.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU TEMELİ ATILIYOR

Yükseköğretim düzeyinde hizmet verecek bu yurt inşaatı ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmış ve yurdun temel atma töreni gerçekleştirileceği bilgisi paylaşılmıştı. Yurt inşaatının temel atma töreni Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve TEV'den önemli isimlerin katılımı ile gerçekleşti.

Yurt inşaatının açılışında konuşan Başkan Fethi Yaşar eğitime ve öğrencilere belediye olarak verdikleri önemi vurguladı. Başkan Yaşar açıklamasında “Sağlıklı toplum sağlıklı eğitimden geçer. Çocuklarımıza ne kadar doğru eğitim verebilirsek, geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Yenimahalle Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyor, ilçemizde eğitim kalitesini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE KONAKLAMA İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”

Yapımında yeni bir aşamaya geçilen Kız Yurdu inşaatı hakkında da konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Türk Eğitim Vakfı ile birlikte hayata geçirdiğimiz yurt projesi ile ilçemize yeni bir öğrenci yurdu daha kazandırıyoruz. Ankara'mıza okumaya gelen ancak barınma sıkıntısı çeken üniversite öğrencilerimize konaklama imkanı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Yenimahalle ilçesi sınırları içerisinde yer alacak kız yurdunun inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrencilerin kullanımına açılması bekleniyor. Ankara öğrencilerin yoğun olarak yükseköğretim için tercih ettiği şehirler arasında üst sıralarda yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray ile yeniden anlaşan Muslera'nın maaşı belli oldu

Galatasaray ile yeniden anlaşan Muslera'nın maaşı belli oldu