ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Kahramanmaraş depreminde vefat edenleri andı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Kahramanmaraş depreminde vefat edenleri andı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin 1. yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Başkan Yaşara mesajında "6 Şubat depremlerinin sonsuz hüznü, yüreklerimizde kor bir ateş gibi yanmakta" şeklinde konuştu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Türkiye bugün en zor günlerinden birisini bir kez daha yaşıyor. Geçen sene bugün Kahramamaraş'ta yaşanan 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki iki deprem sonucu 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 13 milyondan fazla vatandaşın bölgede etkilendiği deprem sonrası Türkiye genelinde büyük bir seferberlik kampanyası başlamış, yurdun dört bir yanından vatandaşlar bölgeye ellerinden gelen yardım elini uzatmıştı.

“KAYBETTİKLERİMİZİN ANISI KALBİMİZİN EN DERİN KÖŞELERİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR”

Yaşanılan zor günlerin etkisi halen devam ederken, 1. yılı geride bırakılan deprem ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar bir anma mesajı yayınladı. Yaşadığı üzüntüleri kelimelere döken Başkan Yaşar “ 6 Şubat depremlerinin sonsuz hüznü, yüreklerimizde kor bir ateş gibi yanmakta. Yarım kalan anılar, ulaşılamayan hayaller hepimizin omuzlarında yük kaldı. Kaybettiklerimizin anısı, kalbimizin en derin köşelerinde yaşamaya devam ediyor. Geçen her bir gün, yaralarımızla birlikte büyüyüp, daha güçlü bir yarın için adımlar atacağız. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” diyerek kaybedilen canlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Yenimahalle Belediyesi olarak bölge halkına zor zamanlarında yardım ellerini uzattıklarını ifade eden Başkan Yaşar “Çünkü biz biliyoruz ki zor zamanlarda birlik olmak, bizleri sadece bugün değil, yarınlar için de güçlendirir. Biz, kocaman bir aileyiz ve bu yolculukta hiçbirimiz yalnız değiliz. 6 Şubat depremlerin yaşandığı andan itibaren yaraları sarmak adına elimizden gelen tüm desteği vatandaşlarımızla birlikte sağladık, 128 tır gıda ve yardım malzemesi ile iş makineleri ve arama kurtarma ekiplerimizi deprem bölgesine ulaştırdık” diyerek yapılan ellerinden gelen imkanları vatandaşlar için seferber ettiklerini söyledi.

Yenimahalle Belediyesi'nin bölge halkının halen devam eden ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yeni adımlar atmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yenimahalle halkı da bireysel olarak ellerinden gelen imkanları depremzedelere için kullanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü'nün kupada rakibi Erzincanspor

Ankaragücü'nün kupada rakibi Erzincanspor