ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Nazım Hikmet adına düzenlenen gösteriye katıldı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Nazım Hikmet adına düzenlenen gösteriye katıldı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Nazım Hikmet'in doğum gününde kendisinin adının verildiği kültür merkezinde düzenlenen müzikal gösterisini seyretti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Nazım Hikmet adına düzenlenen gösteriye katıldı

Yenimahalle Belediyesi yaptığı sosyal faaliyetler ile de ön plana çıkmaya devam ediyor. Son olarak Yenimahalle ilçesinde Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nazım Hikmet'in doğum gününde kendisi ile aynı adı taşıyan kültür merkezinde müzikal gösterisi düzenlendi.

Sanatçı Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği ve Tülay Günal ile birlikte rol aldığı  “Yaşamaya Dair” isimli müzikal gösterisini yerinde takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sosyal medya üzerinden Nazım Hikmet ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“NAZIM HİKMET KIYMET VERİLEN ŞAİRLERİMİZİN BAŞINDA GELİR”

Başkan Yaşar sosyal medya hesabından Nazım Hikmet katıldığı müzikal ile ilgili “Mavi Gözlü Dev Nazım Hikmet’in doğum gününde kendi adını verdiğimiz kültür merkezinde, değerli sanatçımız Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği, Tülay Günal ile birlikte rol aldığı 'Yaşamaya Dair' isimli müzikli gösterisini izledik. Değerli sanatçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum” derken Nazım Hikmet hakkında ise “Nazım Hikmet hiç kuşkusuz Türk edebiyatının en büyük şairi olduğu kadar dünya çapında da tanınan ve kıymet verilen şairlerimizin başında gelir. Türk şiirinin mavi gözlü devi olan Nazım Hikmet, yüreği güzel bir insandır. Memleketini, insanını dert edinmiş, suya sabuna dokunmayı tercih etmiş, tüm çektiği acılara rağmen kral çıplak demeyi de kendine düstur edinmiş bir insandır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halkbank ve Ziraat Bankkart CEV Şampiyonlar Ligi'nde son grup maçlarına çıkıyor

Halkbank ve Ziraat Bankkart CEV Şampiyonlar Ligi'nde son grup maçlarına çıkıyor