Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar kız yurdu inşaatı hakkında konuştu

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanan kız yurdu için geri sayım sürüyor. İlçenin Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da süreç ile yakından ilgileniyor.

Yenimahalle ilçesindeki kız yurdu inşaatı devam ediyor

Ankara'nın Merkez ilçesi Yenimahalle, şehrin önemli üniversitelerine ve eğitim kurumlarına konum olarak yakın olmasından dolayı ön plana çıkıyor. Bu nedenle Yenimahalle Belediyesi yüksek öğretim anlamında Türkiye'nin en çok rağbet edilen üniversitelerine ev sahipliği yapan Ankara için harekete geçmişti.

İLÇEYE ÜNİVERSİTELİ KIZLAR İÇİN YURT YAPILIYOR

Başkentin yurdun dört bir yanından öğrencilerin şehre gelmesi ile beraber en büyük sıkıntılardan birisi olarak barınma sorunu akıllara geldi. Yenimahalle Belediyesi'de şehir dışından gelen kız öğrenciler için sorunlarına bir nebze olsun Türk Eğitim Vakfı ile iş birliğine gitmişti. Yapılan iş birliği ile ilçede bir kız yurdu yapılması kararlaştırılmıştı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar kız yurdu inşaatı hakkında konuştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar devam eden yurt yapımı sürecine dair bir paylaşımda bulundu. Başkan Yaşar "Türk Eğitim Vakfı ile birlikte hayata geçirdiğimiz, eylül ayında tamamlayacağımız yurt projesi ile Ankaramıza okumaya gelen ancak barınma sıkıntısı çeken 350 kız öğrencimize konaklama imkanı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"AYNI BİLİNÇLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Yaşar bu zamana kadar izledikleri politikayı bundan sonrada devam ettireceklerini "Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çağdaş eğitimin gelişimi için 15 yıldır Yenimahalle’de birçok projeyi hayata geçirdik. Aynı bilinçle çalışmaya devam edeceğiz" sözleri ile özetledi.

Her hangi bir sorun yaşanmaması halinde kız yurdunun yeni eğitim dönemine yetişmesi bekleniyor. İnşaat alanında çalışmalar rutin bir şekilde sürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER