ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'dan belediye çalışanlarına zam müjdesi! 30661 TL'ye kadar maaş ödemesi yapılacak

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'dan belediye çalışanlarına zam müjdesi! 30661 TL'ye kadar maaş ödemesi yapılacak

Asgari ücret zammının ardından açıklanan enflasyon rakamları da belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon verileri ile beraber 6 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Bununla beraber en düşük memur ve emekli maaş zammı için de hesaplamalar yapıldı. 7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammının ardından da Yenimahalle Belediye Başkanı fethi Yaşar'dan belediye çalışanları için zam müjdesi geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'dan belediye çalışanlarına zam müjdesi! 30661 TL'ye kadar maaş ödemesi yapılacak

Türkiye, yeni yılla beraber açıklanan zamları gündemine aldı. Ülkemizde 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı için beklenen açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr.  Vedat Işıkhan tarafından 2024 yılı asgari ücret zammı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2024 yılı için yeni asgari ücret rakamının belirlenmesi amacıyla yürüttükleri çalışmaların ardından Bakan Prof. Dr. Işıkhan bir önceki döneme göre yüzde 49 oranında yapılan zam ile asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak açıkladı. 

Bu rakam sonrası memur, memur emeklisi, SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarında belirleyici rol oynayan enflasyon verileri de belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,65 olarak gerçekleşmişti. Bu orana eklenen Aralık ayı enflasyonu verisi ile son 6 aylık enflasyon oranı 36,58 olarak hesaplandı. En düşük memur, memur emeklisi ve SSK, BAĞ-KUR emeklileri için hesaplamalar yapılırken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'dan sürpriz bir açıklama geldi. 

YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR'DAN BELEDİYE PERSONELİNE ZAM MÜJDESİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada belediye personellerinin maaşlarına yeni yılda zam yaptıklarını duyurdu. 

Başkan Yaşar tarafından yapılan açıklamada ‘’Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de emeğin en yüce değer olduğuna inanan anlayışla, emekçilerimizin haklarını koruyoruz.'' ifadelerine yer verilirken ‘’DİSK ile imzaladığımız ek protokol ile yan haklar ve ikramiyeler ile birlikte, mesai ücreti hariç olmak üzere en düşük maaşı, belediyemiz bünyesindeki şirket çalışanları için 28.113 liraya çıkarıyoruz. 

Çalışma arkadaşlarımızın aile durumlarına göre maaşları 30.661 liraya kadar çıkmaktadır.'' sözleri ile zam müjdesini duyurdu.

YENİMAHALLE BELEDİYESİNDEN ZAM JESTİ

‘’Daha güzel, daha temiz, daha yeşil, daha sosyal, daha yaşanılabilir bir Yenimahalle için 7/24 hizmet eden emekçilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. 

Emekçilerimize hayırlı olsun!'' diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, bu çerçevede 28 bin 113 lira ile 30 bin 661 liraya kadar belediye bünyesindeki şirket çalışanları için maaş ödemesi yapılacağını duyurdu. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den ilçedeki okullara ziyaret!

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin'den ilçedeki okullara ziyaret!