ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesi açtığı kütüphaneler ile binlerce öğrenciye ders çalışma ortamı sunuyor

Yenimahalle Belediyesi açtığı kütüphaneler ile binlerce öğrenciye ders çalışma ortamı sunuyor

Eğitime ve öğrencilere yaptıkları yatırımlar ile adından söz ettiren Yenimahalle Belediyesi ilçede geniş bir kütüphane ağı oluşturdu. Kurulan kütüphanelerden yararlanan üye sayısı 10 bini geçti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesi açtığı kütüphaneler ile binlerce öğrenciye ders çalışma ortamı sunuyor

Yenimahalle'de ilçe genelinde eğitime yapılan yatırımlar karşılık bulmaya devam ediyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın gençlere eğitimlerinde yanlarında olacaklarına dair teminatları kapsamında açılan kütüphaneler aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.

12 KÜTÜPHANEDE 15 BİN ÜYE

Yenimahalle ilçesinin dört bir yanında açılan kütüphaneler binlerce üyesi olan eğitim yuvaları haline geldi. Yakın zamanda gençlik için Cumhuriyet Akademisi adlı binayı açan belediye ilerleyen yıllarda öğrencilere yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yenimahalle ilçesinde şu ana kadar açılan 12 Kütüphanenin üyesi olan vatandaş sayısının tam 15 bine ulaştığı öğrenildi. Gençlere önem verdiklerini ve onlara uygun ortamı hazırladıklarını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eğitimi hizmet önceliklerinde ilk sıralarda tutmaya devam edeceklerini yineledi.

BAŞKAN YAŞAR'DAN GENÇLERE GÜVENCE

Başkan Yaşar “Gençlerin ve çocukların iyi üniversitelerde okumasını hedefliyor, geleceğin söz sahibi bireyleri Yenimahalle’den çıksın istiyoruz. Sınavlara hazırlanmak isteyen, evinde yeterli çalışma ortamı bulamayan, huzurlu bir ortamda kitap okumak, araştırmak isteyen gençlerimize temiz bir ortamda çalışma fırsatı sunuyoruz” dedi.

Kütüphanelere gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Başkan Yaşar gençlerin okumayı ve araştırma yapmayı sevmesinin ülke geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Mansur Yavaş 23 Nisan dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş 23 Nisan dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı