ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesi Hacı Ziya Yaman Merkez Camii'nin Cuma günü açılacağını duyurdu

Yenimahalle Belediyesi Hacı Ziya Yaman Merkez Camii'nin Cuma günü açılacağını duyurdu

Yenimahalle Belediyesi ilçedeki ibadethanelere ve inanç noktalarına yönelik yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Belediye yeniden inşa ettiği Macun mahallesindeki Hacı Ziya Yaman Merkez Camii'nin açılış tarihini paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesi Hacı Ziya Yaman Merkez Camii'nin Cuma günü açılacağını duyurdu

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde son döneminde vatandaşların ibadethanelerine yönelik yenileme çalışmaları hız kazandı. Tüm inançlara eşit mesafede olduklarını belirten Yenimahalle Belediyesi geçtiğimiz günlerde Ergazi mahallesinde Pir Sultan Abdal Cemevi'ni yenileyerek hizmete açmış, söz konusu açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere çok sayıda önemli isim katılmıştı.

HACI ZİYA YAMAN MERKEZ CAMİİ İNŞAATI TAMAMLANDI

Yapılan açılışın ardından Yenimahalle Belediyesi yeni bir açılış haberini  ilçe sakinleri ile paylaştı. Macun mahallesi olarak bilinen bölgede uzun zamandır yer alan Hacı Ziya Yaman Merkez Camii ilk yapılışının ardından yıllar içinde yıpranmış ve camii içinde bir çok aksaklıklar baş göstermişti.

Yaşanan yıpranmadan dolayı harekete geçen Yenimahalle Belediyesi söz konuyu camiyi yıkıp yerine daha dayanıklı ve güncel bir cami yapmak için çalışmalara başlamıştı. Yapılan çalışmanın ardından 650 kişilik yeni caminin yapımının tamamlandığı ve açılış tarihinin belirlendiği açıklandı.

İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Konu ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “İnanç özgürlüğünün adresi Yenimahalle'miz de kardeşliğimiz her gün yeni bir çiçek açmaya devam ediyor. Hacı Ziya Yaman Merkez Cami açılıyor. Yenimahalle'mize hayırlı olsun” diyerek vatandaşları açılışa çağırdı.

Söz konusu caminin 23 Şubat Cuma günü saat 14:00'da açılış töreninin gerçekleştirileceği açıklandı. Başta Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar olmak üzere çok sayıda önemli ismin katılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Hava Yolları 5 bin kişinin istihdam edileceğini duyurdu! İşte başvuru tarihleri

Türk Hava Yolları 5 bin kişinin istihdam edileceğini duyurdu! İşte başvuru tarihleri