Yenimahalle Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarına ilaçlama ve temizleme yaparak devam ediyor

İslam dininin iki bayramından birisi olan Kurban Bayramı önümüzdeki günlerde kutlanacak. Gerçekleştirilecek Kurban kesme ibadetine ek olarak müslümanlar bu süre zarfından başka işlerde yapıyor.

Yenimahalle Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarına ilaçlama ve temizleme yaparak devam ediyor


Dinin farz ibadetlerinden olan Kurban Bayramı dolayısıyla Ankara'da hummalı bir çalışma süreci gerçekleştiyor. Yenimahalle ilçesinde de vatandaşların bayram dönemlerinde yoğun olarak bulunacağı yerler belediye tarafından temizleniyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların gideceği camiler ve vefat eden akrabalarını ziyaret edeceği mezarlıklarda temizlik seferberliği yaşanıyor. Yaz aylarında beraberinde getirdiği olumsuzlukları sıfıra indirmek için yapılan çalışmalar ile ilgili Yenimahalle Belediyesi'nden açıklama geldi.

"BAKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kurban Bayramı öncesi ilçemizde bulunan mezarlıklar, cami ve mescitlerde bakım ve temizlik çalışmalarına hız verdik. Bayram dönemlerinde ziyaret ve ibadet için yoğunluk yaşanan cami ve mezarlıklarda çalışmalarını sıklaştıran ekiplerimiz aralıksız çalışıyor.

Yenimahalle Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarına ilaçlama ve temizleme yaparak devam ediyor

Haşere oluşumunu engellemek için camilerde ilaçlama çalışması yapan ekiplerimiz, camilerde bulunan halıları süpürerek temizlik gerektiren alanlarda hummalı bir çalışma yürütüyor" dedi.

ZARARLI HAŞERE KONUSU

Başkan Fethi Yaşar şehrin ve ilçenin en çok rahatsızlık duyulan sivrisineklere karşı mücadelelerden de bahsetti. Başkan Yaşar sazlık alan ve bataklıklarda düzenli olarak çalışma yaptıklarını ifade etti.

Yenimahalle Belediyesi Kurban bayramı hazırlıklarına ilaçlama ve temizleme yaparak devam ediyor - Resim : 2

Aşırı sıcaklıklara sahne olması beklenen yaz ayı boyunca benzer ilaçlama ve bakım çalışmalarının yinelenerek sürdürülmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER