ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesi okuma yazma kursuna katılan vatandaşlar için mezuniyet töreni düzenledi

Yenimahalle Belediyesi okuma yazma kursuna katılan vatandaşlar için mezuniyet töreni düzenledi

Yenimahalle Belediyesi tarafından okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik düzenlediği kursta mezunları için tören düzenledi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesi okuma yazma kursuna katılan vatandaşlar için mezuniyet töreni düzenledi

Yenimahalle Belediyesi ilçe sakinlerinden okuma-yazma konusunda eksikleri olanlara yönelik gerçekleştirdiği kurs kapsamında eğitimini başarı ile tamamlayan vatandaşlara mezuniyet belgeleri verildi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemeyen ya da aldığı yetersiz eğitimden dolayı okuma-yazma becerisi eksik kalan vatandaşlara yönelik anlamlı bir adım atılmış ve yeterli düzeyde okur yazarlık bilgisine sahip olabilmeleri için Yenimahalle Belediyesi tarafından okuma-yazma kursları açılmıştı.

Toplumun her kesiminden destek gören ve devam edilmesinin öneminin vurgulandığı kampanyaya çeşitli yaş gruplarından bir çok  yetişkin vatandaş başvurmuş, kursta görevli öğretmenler tarafından hızlı bir şekilde başvuran kişilere okuma-yazma eğitimi verilmeye başlandı.

MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Devam eden kurs ile ilgili bugün Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından sevindirici bir haber verildi. Başkan Yaşar, kursa katılan vatandaşlar için mezuniyet töreni düzenlediklerini duyurdu. Kursa katılan ve eğitimlerini başarı ile tamamlayan vatandaşların yaşadığı mutluluk gözlerinden okunurken konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Yenimahalle Belediyesi olarak açtığımız okuma yazma kurslarına katılarak başarıyla tamamlayan, öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha gözler önüne seren vatandaşlarımız için mezuniyet töreni düzenledik. Tüm mezunlarımızı yürekten kutluyor, onların bu mutlu anlarına tanık olmaktan onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

7 BİNDEN FAZLA İNSAN EĞİTİM GÖRDÜ

Fethi Yaşar ayrıca belediye başkanı olarak görev yapmaya başladıkları günden bu yana Yenimahalle ilçesinde okuma-yazma konusunda eksikleri olan ve bu konuda eğitim alan vatandaş sayısını da açıkladı. Başkan Yaşar “Yenimahalle’de göreve geldiğimiz günden bu yana, çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen 7000’in üzerinde vatandaşımızın okuma yazma öğrenmesine vesile olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuşarak söz konusu eğitim kampanyasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti Lideri Akşener yerel seçimlere hür ve müstakil gireceklerini açıkladı! İstediğiniz kadar zırlayın, istediğiniz kadar bağırın

İYİ Parti Lideri Akşener yerel seçimlere hür ve müstakil gireceklerini açıkladı! İstediğiniz kadar zırlayın, istediğiniz kadar bağırın