ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesi planlanan projelerini duyurdu! Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin ilçeye kazandırılması hedefleniyor

Yenimahalle Belediyesi planlanan projelerini duyurdu! Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin ilçeye kazandırılması hedefleniyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçedeki projelerine hız kesmeden devam ediyor. İlçedeki yatırımlar hakkında vatandaşların bilgi sahibi olması için resmi internet sitesi üzerinden bilgiler verilmeye devam ederken Haberankara.com okurları için ilçede yapılması planlanan projelerden Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi hakkındaki detayları derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesi planlanan projelerini duyurdu! Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin ilçeye kazandırılması hedefleniyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçedeki yatırımlar devam ediyor. İlçeye değer kazandıracak projelere imza atmaya devam eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da saha çalışmalarını sürdürüyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşın talep ve isteklerine kulak vermeye devam ederken bir yandan da ilçedeki eksiklikleri giderecek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 

Yenimahalle Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan bilgilerle vatandaşlar yapılan çalışmalar hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olurken sitede biten projelerin yanı sıra yapılması planlanan projelerin bilgilerine de yer veriliyor. Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme doğrultusunda Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin yapılmasının planlandığı belirtildi. Haberankara.com olarak planlanan proje hakkında detayları derledik. 

YENİMAHALLE'YE ALZHEİMER VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ YAPILMASI PLANLANIYOR

Yenimahalle Belediyesi, ilçeye değer kazandıracak projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ederken ihtiyaç dahilinde projeler geliştirmeyi de sürdürüyor. Belediye tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda ilçede yapılması planlana projelerden olan Alzheimer ve Yaşlı Bakım Merkezi hakkında da bilgi verildi. Buna göre asimetrik mimarinin kullanılması planlanan proje bodrum kat ve zemin kat + 3 kattan oluşuyor. 

Arsa alanı 4 bin 501 metrekare ve inşaat alanı 10 bin metrekare olan yapıda, zihinsel ve ev içi aktivitelerin yanı sıra psiko-motor ve sosyo-duygusal aktivitelerin yapılması planlanan merkezde Alzheimer hastaları için fizyoterapi, rehabilitasyon servisi, sosyal hizmetler servisi, destekleyici özel eğitim ve aktivite servisi bulunurken, ayrıca sosyal kültürel etkinlikler alanında merkezde yapılacak faaliyetlerle hastalara, rehabilitasyon, eğlence ve sanat bir arada sunulması hedefleniyor.

Alzheimer Merkezi 58 kişi kapasiteli, Yaşlı Bakım Merkezi ise 95 kişi kapasiteli olmak üzere tesiste toplam 153 kişiye aynı anda hizmet verilebilecek şekilde tasarlanırken açık, yarı açık sosyal ortak alanda ise çay bahçesi, yürüyüş alanları, hobi bahçeleri ve açık spor alanlarıyla yaşlıların günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmeleri sağlanacak. 

Merkezde yaşlı ve Alzheimer hastaları yatılı olarak da kalabilecek şekilde tasarlanırken yakınlarını yalnız bırakmak istemedikleri durumlarda sabah bırakıp akşam alınabilecek hastalar, ihtiyaç durumunda ise yatılı olarak tedavi görebilecekler. Merkez hakkında bilgiler şimdilik bununla sınırlı iken hayata geçirileceği tarih de henüz bilinmiyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Ankara Milletvekili Emir'in sözleri ardından öğretmenlerden siyah çelenkli protesto

CHP Ankara Milletvekili Emir'in sözleri ardından öğretmenlerden siyah çelenkli protesto