ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan Pir Sultan Abdal Cemevi Cumartesi günü açılıyor!

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan Pir Sultan Abdal Cemevi Cumartesi günü açılıyor!

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçesinde uzun yıllardır yer alan ve zaman içinde yıpranan Pir Sultan Abdal Cemevi yıkılmış ve yeniden yapılma çalışma işlemleri başlatılmıştı. İnşaat sürecinin tamamlanmasının ardından yeni Pir Sultan Abdal Cemevi'nin Cumartesi günü açılacağı duyuruldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan Pir Sultan Abdal Cemevi Cumartesi günü açılıyor!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde uzun yıllardır Alevi vatandaşların hizmetinde olan Pir Sultan Abdal Cemevinin zaman içinde eskimesinden dolayı bir yenileme çalışmasından geçmesi gerektiği biliniyordu.

Bu konuda elini taşın altına koyan Yenimahalle Belediyesi çalışmaları başlatmış ve Pir Sultan Abdal Cemevi'nin yıkılarak yerine yenisini yapacaklarını açıklamıştı. Modern bir şekilde yenilenen ve içinde konferans salonundan dersliklere kadar bir çok alanın bulunacağı cemevinin yenileme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Yenimahalle Belediyesi yeni Pir Sultan Abdal Cemevi'nin  17 Şubat Cumartesi günü açılacağını duyurdu. Belediye tarafından yapılan açıklamada cemevinin açılışında sanatçılar Cengiz Özkan, Mercan Erzincan ve Tolga Sağ'ın konser vereceği bildirildi.

ÖZGÜR ÖZEL'DE GELİYOR

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal Cemevi'nin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in de katılacağı açıklandı. Özel'in açılışta hangi ifadeler kullanacağı merak edilirken Yenimahale Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da bugün yapmış olduğu paylaşımda “Cumartesi günü açılışını gerçekleştireceğimiz Pir Sultan Abdal Cemevi’ni ziyaret ettim. Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in katılımlarıyla düzenleyeceğimiz açılış programına tüm vatandaşlarımız davetlidir” diyerek bir kez daha vatandaşları açılışa davet etti.

Yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal Cemevi'nin açılışı Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı Batıkent semtinin Ergazi mahallesinde gerçekleştirilecek. Açılışın büyük bir kalabalık ile beraber yapılacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Limak Doğu Anadolu Çimento halka arzı ne zaman, kaç lot verir?

Limak Doğu Anadolu Çimento halka arzı ne zaman, kaç lot verir?