ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesi yeni kız yurdu inşaatının temelinin yakında atılacağını açıkladı

Yenimahalle Belediyesi yeni kız yurdu inşaatının temelinin yakında atılacağını açıkladı

Geçtiğimiz aylarda Yenimahalle Belediyesi ile Türk Eğitim Vakfı arasında imzalanan protokol ile bir kız öğrenci yurdu yapılacağı açıklanmıştı. İlçe sınırlarına yapılacak kız öğrenci yurdu ile ilgili gelişmeyi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar açıkladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesi yeni kız yurdu inşaatının temelinin yakında atılacağını açıkladı

Türkiye'nin 81 ilinden her sene öğrenci üniversite okumak için Ankara'yı tercih ediyor. Ülkenin önde gelen üniversitelerinin Ankara sınırları içerisinde yer alması ve şehrin ülkenin başkent olmasından dolayı gelişmişlik seviyesinin yüksek oluşu öğrencilerin tercihlerinde Ankara'yı ilk sıralarda yazma sebepleri arasında gösteriliyor.

Üniversiteyi Ankara'da okumaya hak kazanan öğrenciler için ise en büyük sorunların arasında barınma geliyor. Bu konuda bir nebze olsun şehre gelen öğrencilere yardımcı olmak isteyen Yenimahalle Belediyesi geçtiğimiz aylarda Türk Eğitim Vakfı ile bir iş birliği yaparak ilçeye yeni bir kız öğrenci yurdu yapılacağını ifade etmişti.

“KIZ YURDU İNŞAATI YAKIN ZAMANDA BAŞLIYOR”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da o dönem imza sonrasında “İlçemizde yapımı planlanan kız öğrenci yurdu için arsa temini, bina projelendirme ve yapım işi konusunda elimizden gelen tüm desteği vereceğimiz protokolü imzaladık. İmzaladığımız protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuşarak belediye imkanları dahilinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Söz konusu imzanın ardından yakın zamanda ise inşaat öncesi alanı kazma çalışmaları başlatılmıştı. Çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgiler alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Ankara’ya üniversite okumaya gelen kız öğrencilerimiz için yeni bir öğrenci yurdunun yapımına Yenimahallemizde başlıyoruz. Türk Eğitim Vakfı işbirliği ile yapacağımız kız öğrenci yurdumuzun temelini çok yakın zamanda atıyoruz” diyerek müjdeli haberi verdi.

Yakın zamanda yurdun inşaat sürecinin başlaması planlanıyor. İnşaatın ise en kısa sürede tamamlanması ve kız öğrencilere barınma konusunda destek olunması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASKİ İvedik Pompa İstasyonu çatısına güneş enerji santrali kurulması için ihale düzenleyecek!

ASKİ İvedik Pompa İstasyonu çatısına güneş enerji santrali kurulması için ihale düzenleyecek!