ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle Belediyesinden uyarı! Yardım adı altında dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi

Yenimahalle Belediyesinden uyarı! Yardım adı altında dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi

Ankara'da vatandaşlara dolandırıcılara karşı dikkat etmeleri noktasında önemli bir çağrı daha yapıldı. Uyarıyı yapan kurum Yenimahalle Belediyesi oldu. Belediye dolandırıcıların kendilerini belediye personeli olarak gösterdiğini ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yenimahalle Belediyesinden uyarı! Yardım adı altında dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi

Yenimahalle Belediyesi ilçede ikamet eden vatandaşlara önemli bir açıklama yaparak onları uyardı. Ülkemizde ve dünyada  son yıllarda artan akıl almaz yöntemler ile insanları dolandırma girişimlerine ilçe sınırları içerisinde de rastlanıldığı öğrenildi.

Belediye resmi iletişim kanalları üzerinden yayınladığı açıklamada kendilerinin adlarının kullanılarak yardım yapma adı altında vatandaşların dolandırıldığı ifade edildi. Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Son günlerde bazı kötü niyetli kişiler belediyemiz yetkililerinin isimlerini kullanarak yardım adı altında dolandırıcılık yapmaktadır. Bu kişilere itibar etmeyiniz ve çevrenizdeki kişileri uyarınız” denildi.

Bilgi ve ihbar için irtibat numarası paylaştığı mesajın ardından dolandırıcıların insanların gelirlerini ellerinden almak için neler yapabileceği bir kez daha anlaşılmış oldu. Yenimahalle'de yaşayan insanların dikkat etmesi kadar Ankara genelinde ve ülkedeki insanların da dolandırıcılara dikkat etmesinin bir kez daha neleri önleyebileceği anlaşıldı. İnsanların hassas duygularını istismar eden şahıslar emniyet güçleri tarafından tespit edilip adalete teslim ediliyor.

YETKİLİLER İLE İRTİBATA GEÇMENİN ÖNEMİ

Bu noktada konunun uzmanları tarafından vatandaşlara yapılan en büyük uyarı, bir kurumun ya da bir kişinin adı kullanılarak kendilerine bir mesaj ya da telefon geldiğinde hemen inanmamaları ve konunun aslını bahsi geçenlere ulaşmak şeklinde oldu.  Vatandaşların eğer şüpheli bir durumla karşılaşırlarsa anında emniyet birimleri ile irtibata geçmesi bir diğer önemli husus olarak biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖSYM açıkladı! 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı

ÖSYM açıkladı! 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı