Yenimahalle Belediyesinden yangın tatbikatı

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçede yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verilmeye devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi, son olarak ilçede yangın tatbikatı yaptığını bildirirken tatbikatla ilgili bilgiler de verildi.

Yenimahalle Belediyesinden yangın tatbikatı

Başkent Ankara'da belediyelerin çalışmaları ile ilgili bilgiler yakından takip ediliyor. Ankara'nın kalabalık ilçeleri arasında yer alan Yenimahalle'de de belediyelerin çalışmaları vatandaşların gündeminde yer alırken ilçede yangın tatbikatı yapıldığı öğrenildi.

Yenimahalle Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, belediye emekçilerine sabotajlara karşı korunma eğitimi ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Yenimahalle Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışanları yangın müdahalesi konusunda bilinçlendirmek amaçlı eğitim düzenlediğini kaydetti. Bu çerçevede eğitimlere 100’e yakın personelin katıldığını ifade etti.

YENİMAHALLE’ DE YANGIN TATBİKATI

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü beton santrali ve taş ocağında gerçekleştirilen yangın tatbikatında Arama ve Kurtarma YENAR ekipleri, yangına ilk müdahalede dikkat edilmesi gereken hususlar ve yangın türleri gibi önem teşkil eden konuları anlattı.

Yenimahalle Belediyesinden yangın tatbikatı

Sivil savunma ekipleri, “Katı madde yangınlarından oluşan A sınıfı yangınlara su ile söndürme ve soğutma işlemi uygulanır. B sınıfı yangınlar sıvı madde yangınlarıdır. Bu yangın türünde söndürme işlemini hızlı şekilde yaparak boğma prensibini kullanarak söndürmeliyiz. C sınıfı yangınlar gaz yangınlarından oluşur. Yangının büyümesini engellemek için öncelikle vana kapatma işlemini gerçekleştirmeliyiz. D sınıfı yangınlar ise metal yangınları olarak geçer ve çok yüksek derecelerde tutuşur.

Yenimahalle Belediyesinden yangın tatbikatı - Resim : 2

Yağ yangınları dediğimiz F sınıfı yangılar yağ maddelerinin yanması sonucu oluşmaktadır. Bu tür yangınlarda su yangını büyüteceği için kesinlikle su kullanılmamalıdır” ifadelerine yer vererek katılımları detaylıca bilgilendirdi. Eğitim sonrası ekipler tarafından çıkarılan yangın, söndürme tüpüyle uygulamalı şekilde söndürüldü.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER