ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle'de kahve şöleni! Geleneksel 3. Kahve Festivali

Yenimahalle'de kahve şöleni! Geleneksel 3. Kahve Festivali

Ankara'da Yenimahalle ilçesinde bu yıl 3.'sü düzenlenen Geleneksel Kahve Festivali düzenlendi. 2 gün süren festivalde, Yenimahalleliler eğlenceye doyamadı.
yazar
Haber Merkezi
Yenimahalle'de kahve şöleni! Geleneksel 3. Kahve Festivali

Başkent Ankara'da Yenimahalle ilçesinde 3. Geleneksel Kahve Festivali düzenlendi. Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde bölgedeki vatandaşlarını, kavurucu yaz sıcağının altında eğlenebilmeleri amacıyla düzenlemiş olduğu Geleneksel Kahve Festivali'ni Ragıp Tüzün Parkı'nda buluşturdu.

3. Geleneksel Kahve Festivaline, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

20 firmanın bulunduğu ve 2 gün süren kahve festivalinde kahveye dair tarihsel bilgilerin yanı sıra katılım sağlayan vatandaşların eğlenebilmeleri için konserler de verildi. 3. Geleneksel Kahve Festivali'nde kahvenin tarihsel sürecinin aktarımından sonra eğlencenin devam etmesi için performans gösteren Yenimek Keman Korosu, Yenimahalle Belediyesi Gençlik Korosu ve Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası, harika konserleriyle vatandaşlara inanılmaz bir eğlence sundu.

Yenimahalle Belediyesi'ndeki vatandaşlarının yoğun ilgisi ile karşılaşan festivalde eğlence TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile devam etti. Ayrıca YENİMEK sanat atölyeleri'nin çalışmalarını yaptığı cam atölyeleri , el sanatları, ebru sanatlarına, pasta ve kurabiyeler eşliğinde ilgi duyan Yenimahalleliler için hazırlık yapıldı.

yenimahalle-sakinleri-kahve-festivalinde-bulustu.webp

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

2 günlük muhteşem performans

Yenimahalle Belediyesinin düzenlediği 3. Geleneksel Kahve Festivali'nde vatandaşlar, hem birbirinden güzel kahveleri içerken hem de festivalde yapılan kahve çeşitlerinin yapılışına dair bilgiler öğrendiler. Bunların yanı sıra devamında eğlence yer alan festivalde Kent Orkestrası, muhteşem performansları ile eğlenceyi başka bir boyuta taşıdılar. Orkestrada bulunan sanatçılardan Pırılay Pekpak, Coşkun Koyuncu, Sezen Yurtsever, Duygu Kutlu, Yüksel Didikoğlu ve Cem Özbek, festivalde harika şarkılar ve türküler ile eğlenceye farklı bir boyut kazandırdılar.

yenimahallede-3-kahve-festivali-duzenlendi-1.webp

Vatandaş odaklı hizmet sunuyoruz

Kahve festivalinde bulunan her firmanın stantlarını gezen ve katılım sağladıkları için teşekkür dileklerinde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, festivale dair açıklamasında “Biliyorum çok sıkıntı içerisindesiniz ve hayat zor. Artık bir kahvenin de şekerinde tadı kalmadı. Bu sıkıntıları hep beraber aşacağız. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesidir. Ülkemizin ekonomik, sosyal ve eğitim gibi birçok sıkıntısı var. Bunları bir nebzede olsa çare olmak ve vatandaşa destek olmak için göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana durmaksızın çalışıyoruz. Yenimahalle’de kültür ve sanatın gelişimi için büyük emek harcıyoruz. Bu sıkıntılı süreçte vatandaşımız rahat nefes alsın, bir nebze de olsa sorunlardan uzaklaşsın istiyoruz. Yaz boyunca konserler, açık hava sinema gösterimleri gibi etkinliklerimiz devam edecek. Yenimahalle’de vatandaş odaklı hizmet sunuyoruz ve bu düşünceyle aralıksız çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ankara ilçeleri hakkında daha fazla bilgi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tüm Ankara Çarşamba günü için uyarıldı! Önlemlerinizi alın şimdiye kadar görülen sıcak değildi

Tüm Ankara Çarşamba günü için uyarıldı! Önlemlerinizi alın şimdiye kadar görülen sıcak değildi