ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle'de usta tiyatrocu Rutkay Aziz rüzgarı!

Yenimahalle'de usta tiyatrocu Rutkay Aziz rüzgarı!

Yenimahalle'de Rutkay Aziz rüzgarı esti. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Aziz, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde başrolünde yer aldığı tiyatro oyununu sahneledi.
Yenimahalle'de usta tiyatrocu Rutkay Aziz rüzgarı!

Ankara'da kültür sanat etkinlikleri denilince akla gelen ilk belediyelerinden olan Yenimahalle Belediyesi, yeni bir tiyatro sahnesine ev sahipliği yaptı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde, Rutkay Aziz rüzgarı esti. 

Başrolünde usta tiyatrocu Rutkay Aziz'in başrolünde yer aldığı “Bir Halk Düşmanı”, tiyatroseverlerden tam not aldı. Henrik İbsen’in yazdığı ve çevirmen Yılmaz Onay’ın anısına Perdeci Oyuncuları tarafından sahnelenen “Bir Halk Düşmanı” oyunu Rutkay Aziz'in yönetmenliğinde sahnelendi. Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Ebru Saçar, Öykü Eraslan, Mehmet Küçük Günaydın, Lütfi Can Bulut, Enes Sarı ve Sertaç Sayın ve daha birçok isimden oluşan oyuncu kadrosuyla tiyatro severlerle buluşan oyun, izleyenler tarafından övgüler aldı. 

BİR DOKTORUN BAŞINDAN GEÇEN TRAJİKOMİK OLAYLAR SAHNELENDİ 

Tiyatro oyununda, çıkar sağlayanlara karşı halkın çıkarlarının korunmasını savunan bir doktorun bu süreçte yaşadığı trajikomik olaylar anlatılıyor. Umudunu yeni kurulan kaplıcalara bağlayan kent sakinlerinin umutlarının doktorun buluşu ile sarsılmasıyla başlayan oyun, izleyenlerden tam not aldı. 

Yenimahalle'de tiyatro rüzgarı mart sonuna kadar devam edecek. Birbirinden güzel tiyatro oyunları, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren o ücrete yüzde 165 zam! Artık de lüks sayılacak cüzdanlarda tehlike çanları çalıyor

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren o ücrete yüzde 165 zam! Artık de lüks sayılacak cüzdanlarda tehlike çanları çalıyor