ANASAYFA Yenimahalle Yenimahalle'de yarının büyükleri yetişiyor, öğrenme aşkı gelecek nesilleri sarıyor

Yenimahalle'de yarının büyükleri yetişiyor, öğrenme aşkı gelecek nesilleri sarıyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, yarının aydın büyüklerini yetiştirirken öğrenme aşkını da gelecek nesillere aktarıyor. Yenimahalleli çocuklar, belediye tarafından açılan müze ile dünya standartlarında eğitim alıyor.
Yenimahalle'de yarının büyükleri yetişiyor, öğrenme aşkı gelecek nesilleri sarıyor

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi, 7'den 70'e ilçe vatandaşlarının her türlü alanda gelişimine katkı sunmak ve daha iyi bir hizmete erişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin kurduğu eğitim merkezleri, müzeler, tiyatro sahneleri hem bugünün hem de yarının nesillerinin hayatına dokunuyor. 

Yenimahalle Belediyesi Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Ankara'da bir ilke imza atarak bu alanda hizmet veren tek merkez olma özelliği taşıyor. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde, 2017 yılından itibaren Türkiye'de dünya standartlarında eğitim veren bir merkez haline geldi. 

PROBLEMLERE YENİLİKÇİ, SAĞDUYULU ÇÖZÜMLER ÜRETEN NESİLLER

Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi'nde, hem eğlenceli deneyimler sunuluyor hem de çocukların merak duygusuna dokunularak hayal güçleri, yaratıcılıkları ve eleştirel düşünme becerileri oyunlarla ön plana çıkarılıyor. 

Merkezin kurulmasındaki amaç ise, 21. yy’da ulusal ve küresel problemlere yenilikçi, sağduyulu çözümler üretebilen nesiller yetiştirmek. Çocukların geleceğe daha da umutla bakabilmeleri için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği merkezde, çocuklar eğlenirken düşünüyor, hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını geliştiriyor. 

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde faaliyet gösteren Evrensel Değerler Çocuk Müzesi içerisinde  Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik, Çevre ve Saygı, Pinokyo ve Doğruluk, Veterinerlik ve Sevgi, Entomoloji ve Birlik, Bilim Merkezi ve Planetaryum, Atatürk Köşesi ve Arkeoloji Alanı’nda çocukların kişisel gelişimi için etkinlikler bulunuyor. 

Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde bulunan kongre merkezinde faaliyet gösteren Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Yenimahalleli çocukları geleceğe yetiştirme amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar dikkat kesinti az önce başladı! 3 ilçe büyük ölçüde etkilenecek

Ankaralılar dikkat kesinti az önce başladı! 3 ilçe büyük ölçüde etkilenecek