ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB 15 yıllık hasreti bitirdi! Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde sona gelindi

ABB 15 yıllık hasreti bitirdi! Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde sona gelindi

ABB, başkentte kentsel dönüşüm projelerinde bir bir sona geliyor. Mamaklıların 15 yıllık hasreti nihayet bitti. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlandı.
ABB 15 yıllık hasreti bitirdi! Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde sona gelindi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin kalkınması ve yeniden yapılanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ABB, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde kentsel dönüşüm projesini tamamladı. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan 166 konutun tapu dağıtım ve anahtar teslim töreni, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde düzenlendi. Törene, ABB Meclis Üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve hak sahibi vatandaşlar katılırken, Yavaş'ta açıklamalarda bulundu. 

‘’BORCUNUZ VARKEN 5 YILDIZLI OTELLERDE TATİL YAPAMAZSINIZ'' 

Törende konuşma yapan Mansur Yavaş, bugünün çok önemli bir gün olduğunu, çünkü 2008 yılından itibaren verilmiş bir borç olduğunu ve bunu ödemek için çalıştıklarını belirterek, hayali projelere, çöp projelere borçları bulunanların 5 yıldızlı otellerde tatil yaptıklarını söyledi. Seçildikten sonra Yavaş, bu mağduriyetleri gidermek için çalıştıklarını aktardı. 

Yavaş, 15 yıllık Mamaklıların mağduriyetini gidermek için çalıştıklarını, 1-2 yıl önce tam 4 bin konutun temelini attıklarını ve 4 bin kontunun o günkü maliyetinin 2 milyar liranın üzerinde olduğunu kaydederek, ‘’Ekonomik sıkıntının artması nedeniyle hükümetimizin çıkardığı bir kararname ile müteahhitlere vazgeçme hakkı tanındı. Müteahhitlerde maalesef maliyetlerin artmasıyla iflas edeceklerini düşünerek yarım bıraktılar, kanuni bir haktan yararlandılar. Ama bizde dedik ki biz devam edeceğiz. Başka projelere para ayıracağımıza öncelikle bunlara devam edeceğiz dedik ve devam ediyoruz. Çünkü önceliğimiz insan, önceliğimiz mağduriyeti ortadan kaldırmak.” dedi. 

‘’VARIMIZ YOĞUMUZ ANKARA HALKINI ZENGİN ETMEK'' 

Seçildikleri ilk andan itibaren Ankara halkının zengin olması için çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Yavaş, bir müjdeyi de duyurdu. Yavaş, metro ihalesini yaptıklarını ancak ihaleye iki misli fiyat geldiği için 1 ay içerisinde yeniden ihaleye çıkacaklarını bildirdi. Öte yandan,  Mamak Mutlu Aile Yaşam Merkezi’ni de yakın açacaklarını açıkladı. 

Bugünleri vefat ettiği için göremeyen vatandaşları da unutmayan Yavaş, 166 adet konutu teslim ettiklerini söyledi. Dikmen Vadisi projesine yönelik açıklamalarda da bulunan Yavaş, ‘’Yine Dikmen Vadisi’nde böyle bir projeye girdik. Belediyemizin şirketi yapıyor müteahhit yapmıyor. Dikmen Projesi’nin de temelini attık işe başladık. PORTAŞ bunları yapamaz diye yürütmeyi durdurma kararı aldılar, inşaatı durdurdu. Yani demek istiyorlar ki ‘biz yapmadık ama sizde yapmayın ki bak onlarda yapamıyor diyelim’ diye… Sonuçta 2-3 aylık gecikme oldu mahkeme dedi ki; ‘Belediye kendi şirketine bunları yaptırabilir’ bine yakın hak sahibinin konutunu yapmaya devam ediyoruz. Geri kalanları içinde inşallah önümüzdeki dönem kendi dönemimiz içerisinde Ankara’da bir tane borcumuz olan hak sahibi kalmayacak benim önceliğim budur.” diye konuştu. 

‘’BENİM EN BÜYÜK PROJEM BORCUMUZU ÖDEMEK'' 

Mansur Yavaş, ne projen var dediklerinde bütün hak sahiplerine olan borçlarını ödemenin en büyük projesi olduğunu belirterek, tekrardan evlerine kavuşanlara hayırlı olsun dedi. 

Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya ise, konutlarla ilgili şu bilgileri aktardı: 

‘’2021 yılında 4.059 adet konut inşaatının temelini attık, bu inşaatlar devam etmektedir. Bugün teslim edeceğimiz 166 adet konutla birlikte, toplam 782 adet konutu, en geç 3 ay içerisinde teslim etmiş olacağız. Geriye kalan 3.277 adet konutun tamamını da 2024 yılı içerisinde tamamlayıp, teslim etmeyi hedefliyoruz. Devamında, toplam 4.332 adet konutun inşaatına da bu yıl içerisinde etaplar halinde başlamayı hedeflemekteyiz. Şu anda teslimini yaptığımız ve adını 100. Yıl Sitesi olarak belirlediğimiz, 3 bloktan oluşan 166 adet konut, 3+1 100 m2 büyüklüğünde olup, üst kalite standartlarında malzeme ve işçilikle yapılmıştır. Ebeveyn banyosu, 3 adet WC, banyo, kullanışlı mutfak, konforlu iç mekân tasarımları mevcuttur. Tüm altyapı elektrik, su, doğal gaz vb. tesisi kullanıma hazırdır. Bilinmesi gereken en önemli husus bu inşaatların maliyeti tamamen belediyemiz öz kaynakları ile bütçeden karşılanmaktadır.''

Hak sahibi vatandaşlar ise konutlarına kavuşmanın sevincini dile getirirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a çok teşekkür ederek projenin tamamlanmasındaki memnuniyetlerini ifade etti. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği Aias Osman ile kupada turladı

Gençlerbirliği Aias Osman ile kupada turladı