ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB 5 yeni metro hattı için çalışmaların sürdüğünü açıkladı

ABB 5 yeni metro hattı için çalışmaların sürdüğünü açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir halkına ulaşım noktasında devam eden çalışmalar hakkında önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada 5 yeni metro hattı için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB 5 yeni metro hattı için çalışmaların sürdüğünü açıkladı

Ankara'da her gün yüzbinlerce insan şehrin bir noktasından bir noktasına gitmek için çeşitli ulaşım araçları kullanıyor, özellikle metro hatları kullanılan ulaşım sistemleri noktasında öne çıkıyordu.

5 YENİ METRO HATTA

Yeni metro ağlarının kurulması şeklinde kendilerine gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yapılması planlanan 5 yeni metro ağı hakkında vatandaşlar için bilgilendirmede bulundu. ABB kaynakları tarafından yapılan açıklamada Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı, M6 Çayyolu-Sincan, M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile M4 Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları ve M5 Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı projeleri  için çalışmalarda gelinen noktalar ifade edildi.

Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu illerden olan ve bundan dolayı yeni ulaşım hatlarına ihtiyaç duyan Ankara'da açıklanan projeler ile birlikte toplamda 50 kilometreden fazla yeni raylı sistem hattı Ankaralıların hizmetinde olacak.

“BAŞKENTTE İŞLER RAY'INDA”

ABB Başkanı Yavaş'ta “Başkentte işler ray’ında” adı verdikleri projeyi duyururken belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını vurgulamıştı. Özellikle şehre 12 yıl sonra yapılacak olan ilk metro projesi olması ile dikkatleri üzerine çeken Dikimevi-Natoyolu (Mamak) Metro Hattı için Başkan Yavaş ihale sürecinin yeniden yapılacağını ifade etmişti.

Diğer yapımı planlanan metro hatlarında ise Çayyolu metro hattının Yaşamkent ve Bağlıca'ya kadar uzaması ve o bölgedeki ulaşımın daha kolay bir şekilde gerçekleşmesin hedefleniyor. Aynı şekilde Keçiören Metrosu'nun Forum bölgesine kadar uzatılması bekleniyor. Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı'nın 14,3 kilometre olması beklenirken son olarak Çayyolu - Sincan Birleşim Hattı'nın ise başkentin ilk ring metro hattı olması planlanıyor.

Planlanan projelerin yakın dönemde Ankaralıların hizmetine sunması için çalışmalar devam ediyor. Bölge halkı da devam eden çalışmaların ihtiyaçları olduğunu ve ilgilenilmesinden dolayı teşekkürlerini ifade eden paylaşımlar yapıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO Başkanı Baran gündeme getirmişti! Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonu miktarı değişti

ATO Başkanı Baran gündeme getirmişti! Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı komisyonu miktarı değişti