ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB açıkladı! Çankaya-Mamak Viyadüğü'nde sona gelindi

ABB açıkladı! Çankaya-Mamak Viyadüğü'nde sona gelindi

ABB, bakım ve onarım çalışmalarının uzun süredir yapılmadığı Çankaya-Mamak Viyadüğü'nde gerçekleştirdiği üstyapı çalışmalarında sona geldi. Araç trafiğine kapatılmadan yürütülen çalışmaların ise şubat ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
ABB açıkladı! Çankaya-Mamak Viyadüğü'nde sona gelindi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yapımına 1992'de başlanan ve 1998'de tamamlanan Çankaya-Mamak  (İmrahor) Viyadüğü’ndeki üstyapı çalışmalarında sona geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların şubat ayı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği ve ulaşımın aksamadan onarım çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. 

ABB'nin sorumluluk alanına giren ana arter, cadde, bulvar ve köprülerde de bakım, onarım ve tadilat çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü’nde kullanıma bağlı olarak zamanla meydana gelen yıpranma nedeniyle başlatılan kapsamlı bakım ve onarım çalışmalarında sona gelindi.

Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından Çankaya ile Mamak ilçelerini birbirine bağlamak ve trafikte zaman kaybını azaltmak amacıyla yapılan Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü’nde, trafik aksatılmadan çalışmalarına devam eden ABB, şubat ayı içerisinde başkentlilere yenilenmiş viyadüğü kazandırmış olacak. 

ÖMRÜ UZATILIYOR

Yapılan çalışmalar ile hem viyadüğün ömrü uzatılırken, hem de 25 yıllık yıpranması da giderilecek. 6 aydır ABB'nin devam eden çalışmaları sonucunda,  Toplam uzunluğu 604 metre, genişliği 27 metre ve en yüksek köprü ayağı 64 metre olan İmrahor Viyadüğünde; yaklaşık 66 ton ardgerme halatı yenileri ile değiştirildi, kenar ayaklarda betonarme yapıları güçlendirildi, 14 metre genleşme derzi yenilendi ve 40 metre derzde de bakım yapıldı. Ayrıca köprü boyunca vandalizme karşı önlem alınarak korkuluk imalatı da yapılmış oldu. 

Ankaralılara yeniden kazandırılacak olan viyadüğün ömrü uzatılarak başkentin güvenli ve kolay ulaşımı da sağlanmış olacak. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da eski sevgilisini öldüren adamın ifadesi ortaya çıktı! Kapımdan gitsin diye ateş ettim

Ankara'da eski sevgilisini öldüren adamın ifadesi ortaya çıktı! Kapımdan gitsin diye ateş ettim