ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Altınpark 100. Yıl Spor Kompleksi’nin açılışını bugün gerçekleştirecek

ABB Altınpark 100. Yıl Spor Kompleksi’nin açılışını bugün gerçekleştirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken Altınpark Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi’ni sil baştan inşa etme çalışmalarını tamamladı. Bu çerçevede yeni kompleksin Ankara'ya kazandırılmak üzere bugün açılacağı bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Altınpark 100. Yıl Spor Kompleksi’nin açılışını bugün gerçekleştirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte uzun yıllar atıl durumda bulunan, bakımsızlık nedeniyle çürüyen ya da çeşitli nedenlerle zarar gören tesisleri ve spor komplekslerini yenileme atağı başlatmıştı. Bu alanlar Ankaralılarla buluşturmaya devam ederken 2011 yılında yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöktükten sonra atıl hale gelen Altınpark Yüzme Havuzu ABB tarafından yeniden inşa edildi. 

Altınpark Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Fitness Merkezi, 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde tasarlanırken başlatılan yenileme projesi kapsamında 25 metre uzunluğa ve 12,5 metre genişliğe sahip 2 yarı olimpik yetişkin havuzu, 13 metre uzunluğunda ve 6,5 metre genişliğinde 2 çocuk havuzu, macera duşu, spor salonu, sauna, fitness salonu, buhar odası ve kafeteryanın yer aldığı bildirildi. Kompleksin Ankara'ya kazandırılacağı açıklanırken açılış için tarih verildi.

ALTINPARK 100.YIL SPOR KOMPLEKSİ AÇILIŞI BUGÜN YAPILACAK

Birçok ünlü sanatçının konserine ev sahipliği yapan Altınpark, yapımı tesisle beraber kentin cazibe merkezlerinden birisi olmaya hazırlanıyor. Bu çerçevede ABB ve ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklamalarda tesisin 10 Mart Pazar günü açılacağı öğrenildi. 

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada ‘’Yaklaşık 15 yıldır kullanılamaz halde olan Altınpark 100. Yıl Spor Kompleksi’ni tamamen yeniledik.'' dedi. Açılışa tüm Ankaralıları davet eden ABB Başkanı Yavaş, 10 Mart Pazar günü saat 13.30'da yapılacak olan açılışta yer alacak.

Aydınlıkevler Mahallesi Altınpark Caddesi'nde yapılacak olan açılış töreninin 19 Mayıs girişi üzerinden yapılacağı bildirildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 ton ağırlığındaki eser hediye edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 ton ağırlığındaki eser hediye edildi!