ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Ankara tarihini turistlere anlatmaya devam ediyor

ABB Ankara tarihini turistlere anlatmaya devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi şehir ve ülke için kültürel ve tarihi önemi olan yerleri ziyarete gelen turistlerin işlerini kolaylaştırmaya devam ediyor. Son olarak turistler için broşür ve harita hazırlandığı açıklandı.
ABB Ankara tarihini turistlere anlatmaya devam ediyor

Türkiye Cumhuriyetinin başkenti olmasına ek olarak cumhuriyet öncesi dönemlerde de Anadolu'nun en önemli şehirlerinden olan Ankara, bünyesinde barındırdığı tarihi eserleri korumaya ve vatandaşların ziyaretine hazır bir şekilde tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda her yıl on binlerce turistin geldiği Ankara'da büyükşehir belediyesi turistlerin işlerini kolaylaştıracak bir adım daha attı.

TURİSTLERİN İŞLERİ KOLAYLAŞIYOR

Edinilen bilgiye göre ABB bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı şehre yabancı olan ve  tarihi ve kültürel yerleri görmek isteme amacıyla gelen turistler için çok önemli bi hizmetini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Ankara'nın en eski ve günümüzde bile yoğunluğu en çok olan yerleşim yerlerinden olan Ankara Kalesi ve civarına gelen turistlere Ankara Kalesi Broşürü ve İllüstrasyon Haritası ifade edildi.

ANKARA TURİZMİNE ÖNEMLİ BİR KATKI

Hem yerli hem de yabancı turistlerin söz konusu yerleri eksiksiz ve kolayca gezebilmesi için hazırlanan bu hizmet büyük bir memnuniyet ile karşılanırken,  söz konusu harita ve broşürlerden hazırlananların hızlı bir şekilde ilgili yerlere gönderildiği ve daha binlerce adet daha bastırılacağı ifade edildi. Konu ile ilgili konuşan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Çetin Ünal “Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı olarak; kent tarihimizin önemli simgelerinden olan Ankara Kalesi ve çevresinde bulunan tarihi ve kültürel yapıları tanıtmak ve bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlere kılavuz olması için Ankara Kalesi broşürü ve İllüstrasyon çalışmasını başlattık ve başlattığımız bu çalışmanın Ankara Kalesi ile çevresinin turizm potansiyeline ve değerine katkı sağlayacağına inanıyorum” diyerek yapılan hizmete duyduğu inancı yineledi.

ŞEHİR EKONOMİSİNE DESTEK

Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca insanın ziyaret ettiği başkent Ankara'da tarihi eserlere önem verilmesi ve onların daha rahat gezilebilmesi için atılan adımlar Ankaralılar tarafından takdir ediliyor. Söz konusu turistlerde kaldıkları süre boyunca şehrin ve gezdikleri bölgelerin ekonomilerine de katkıda bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cebinde Ziraat Bankası kartı olan araç sahipleri dikkat kesilsin! Akaryakıt alımında tam 175 lira cebinizde kalacak!

Cebinde Ziraat Bankası kartı olan araç sahipleri dikkat kesilsin! Akaryakıt alımında tam 175 lira cebinizde kalacak!