ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Ankara'daki tarihi Musafir Fakih Camisi için harekete geçti

ABB Ankara'daki tarihi Musafir Fakih Camisi için harekete geçti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ ilçesinde yer alan Musafir Fakih Camisi için restorasyon çalışmaları başlatacağını açıkladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Ankara'daki tarihi Musafir Fakih Camisi için harekete geçti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yer alan ve tarihi önem arz eden eski yapılarını günümüzde de ayakta kalabilmeleri için aslını bozmadan restore etmeye devam ediyor. Belediye kaynaklarından yapılan açıklamaya göre şehrin eski yapılarından Musafir Fakih Camisi için kararlar alındığı açıklandı.

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Cumhuriyete başkentlik yapmasına ek olarak yüzlerce yıllık geçmişinden dolayı önemli tarihi eserleri içinde barındıran Ankara'da 19. yüzyılın en önemli yapılarından olarak gösterilen Musafir Fakih Camisi için Anlara Büyükşehir Belediyesi aldığı karar çerçevesinde önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmalarının başlatılacağını açıkladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüteceği projenin bu yılın ilk aylarında başlaması ön görülüyor. Ankara'nın en eski ve sembol yerleşim yerlerinden olan Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde yapılacak bu çalışmalar bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

ŞEHİR TURİZMİNE KATKI

Altındağ ilçesinin İç Kale Mahallesi'nde yer alan bu ibadethanenin yapılacak düzenlemeler ile yeniden ayağa kaldırılması ile sadece bir ibadethanenin değil aynı zamanda Ankara'ya ayak basan yerli ve yabancı turistlerin şehrin geçmişine dair fikir sahibi olacağı bir yer olması hedefleniyor.

1972 yılında tescillenen bu cami dönemin tarihini en net bir şekilde yansıtırken kapladığı 165 metre karelik alan ile mahalle sakinlerinin kıymet verdiği bir yer olan Musafir Fakih Camisi için ile ilgili geçtiğimiz dönemlerde vatandaşlarda mahallelerinde yer alan bu caminin bakımlarının yapılması için çağrılarda bulunmuştu.

Sosyal faaliyetleri ile ön plana çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi 'de başlattığı çalışmalar ile yakın bir dönemde caminin yeniden sağlıklı bir şekilde mahalle ve Ankara halkı ile buluşmasını sağlayacak.

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin Ziraat Türkiye kupasındaki rakipleri belli oldu

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin Ziraat Türkiye kupasındaki rakipleri belli oldu