ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Ankara’nın Göllerindeki Doğal Hazine adlı kitabı okuyucuyla buluşturdu!

ABB Ankara’nın Göllerindeki Doğal Hazine adlı kitabı okuyucuyla buluşturdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki çalışmalarına devam ediyor. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında su kaynaklarının korunması, kirletilmemesi ve mevcut kaynaklardan yüksek faydanın sağlanması için yeni bir projeye daha imza atıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Ankara’nın Göllerindeki Doğal Hazine adlı kitabı okuyucuyla buluşturdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yapılan çalışmalar vatandaşların gündeminde yer alıyor. ABB kentteki yeni yatırımlarına devam ederken proje çalışmalarını da sürdürüyor. 

ABB tarafından yapılan çalışmalar neticesinde kente yeni bir proje daha kazandırıldığı bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte balıkçılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik rehber niteliği taşıyan bir kitap hazırladıklarını duyurdu. 

ANKARA'NIN SU KAYNAKLARINDA YETİŞEN BALIKLAR KİTAPLAŞTIRILDI 

ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ile yaptığı protokol kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar sonuç verdi. Söz konusu işbirliği kapsamında yapılan çalışmaların derlenmesiyle ortaya çıkan “Ankara’nın Göllerindeki Doğal Hazine” adlı kitap, Ankara halkına sunuldu. 

Ankara'nın Göllerindeki Doğal Hazine adlı kitapta 135 göl ve gölet ile 20 barajda yetişen 35 balık türü detaylı olarak anlatılırken kitaba ulaşmak isteyenlerde; “https://s.ankara.bel.tr/files/2024/02/22/856f8c1a4b9ea4e6531331103fc36d08.pdf” adresi üzerinden erişim sağlayabilecek. 

ABB BAŞKANI YAVAŞ KİTABIN ÖNSÖZÜNÜ HAZIRLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın Göllerindeki Doğal Hazine adlı kitabın ön sözünde şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin su ürünlerindeki gücünü, Ankaralı vatandaşlarımıza hissettirme sorumluluğu olan belediyecilik anlayışıyla hareket etmekteyiz. 

Kişi başına balık tüketimi ortalaması 7,6 kg olan ülkemizde, yenilediğimiz balık hali ve lojistik desteklerimiz sayesinde Ankara’da kişi başına balık tüketimini 16 kg seviyelerine çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayım” 

Ankaralılar rehber niteliğindeki kitaba belirtilen adres üzerinden ulaşabilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhuriyetin anıtsal yapılarındandı! Ankara Palas Müzesi ziyarete açıldı

Cumhuriyetin anıtsal yapılarındandı! Ankara Palas Müzesi ziyarete açıldı