ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB ASKİ ekipleri Ankara Çayını temizleme çalışmalarına devam ediyor

ABB ASKİ ekipleri Ankara Çayını temizleme çalışmalarına devam ediyor

Ankara'nın bilindik akarsularından olan fakat kirliliği ile olumsuz bir şöhrete sahip Ankara Çayını temizleme işlemleri ayladır sürüyor. Yapılan çalışmalarda tonlarca malzemenin çaydan çıkarıldığı öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB ASKİ ekipleri Ankara Çayını temizleme çalışmalarına devam ediyor

Başkentin bir çok merkezi ilçesinden geçen ve Sakarya Nehri'nin uzantısı olan Ankara Çayı'nın kirli görüntüsünü tarihe gömme çalışmaları sürüyor. ASKİ ekipleri temizleme çalışmalarında 3 ayı geride bıraktı.

Ankara Çayının anlık dengesizliğini kontrol altına almak ve çevre sağlığını tehdit eden haline son vermek adına yaşanan süreç hakkında ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay önemli bilgiler aktardı.

“EKİPLERİMİZ 7 GÜN 24 SAAT KESİNTİSİZ ÇALIŞIYOR”

Genel Müdür Akçay “ İklim krizi ve küresel ısınma nedeniyle geçmişte karşılaştığımız ani sel ve su baskınlarında, Ankara Çayı’nın tam kapasiteye ulaştığı, zaman zaman ise kapasitesinin üzerine çıktığı durumları yaşadık. Bu tarz sorunların çözümü için kollarını sıvayan ekiplerimiz, 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor. Sel manzaralarının oluşmaması için Ankara Çayı’nda düzenli akışın sağlanması çok önemli. 3 aylık çalışma sonucunda tabanda biriken 170 bin ton malzemeyi çaydan uzaklaştırdık" dedi.

KÖTÜ KOKU ENGELLENECEK

Çalışmalarda 7 binden fazla kamyon seferinin yapıldığına dikkat çeken Akçay “Yapılan temizlik Ankara Çayı’nda kökü koku oluşmasını da önleyecek” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekiplerinin ilerleyen aylarda da çalışmalarına aynı şekilde devam etmesi bekleniyor. 

Ankara halkı çayın çok daha güzel bir görünüme kavuşacağı günleri bekliyor. Ankara Çayı temizleme çalışmaları hakkında ASKİ Genel Müdürü Memduh Akçay'ın aktaracağı bilgiler merak ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aşık Veysel'in torunu Gül Eda Hür ABB Meclisinde CHP Grup sözcüsü oldu

Aşık Veysel'in torunu Gül Eda Hür ABB Meclisinde CHP Grup sözcüsü oldu