ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB ASKİ Genel Müdürlüğü İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisinin kapasitesini artırıyor!

ABB ASKİ Genel Müdürlüğü İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisinin kapasitesini artırıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’ya içme ve kullanma suyu sağlayan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni büyütmek için düğmeye bastı. İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi kapasitesinin artırılması için harekete geçilirken konuya ilişkin detaylar belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB ASKİ Genel Müdürlüğü İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisinin kapasitesini artırıyor!

Başkent Ankara'nın yenilenmesi ve gelişmesi için çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.  Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kente yatırımlarını sürdürürken bu kez Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kente içme ve kullanma suyu sağlayan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni büyütmek için harekete geçti.

Avrupa’nın en büyük içme suyu arıtma tesisleri arasında yer alan ve şu an 3 ünite ile hizmet veren İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin 4’üncü etabın da devreye girmesiyle, günde 2 milyon 256 bin metreküp suyu arıtabilecek kapasiteye ulaşmasının hedeflendiği bildirildi. 

ABB ASKİ, İVEDİK İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’NİN KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

ASKİ, kentte yaşayan vatandaşların sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyu ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Mevcut haliyle 3 ünite hizmet veren İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde, 2024 yılının 3’üncü çeyreğinde 4’üncü ünite için yatırım faaliyetinin başlatılması planlanıyor. 

ASKİ Genel Müdürlüğü, ülkemizin en büyük su arıtma tesisi olan ve Ankara'ya su sağlayan İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artırma çalışmalarını sürdürüyor. Tesis, yapımı planlanan 4’üncü etabın devreye girmesiyle, günde 2 milyon 256 bin metreküp suyu arıtabilecek bir potansiyele kavuşmuş olacak. 

“Ankara Merkezi (İvedik) İçme Suyu Arıtma Tesisi 4. Etap Kapasite Artışı Projesi”, ASKİ, Dünya Bankası ve İlbank iş birliğinde yürütülüyor. Proje kapsamında 12 Ocak 2024 tarihinde ASKİ Konferans Salonu’nda, “2. Halkın Katılımı Toplantısı” düzenlendi. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, ASKİ Genel Müdür Yardımcıları Muhammed Ercan ve Yılmaz Şengül’ün hazır bulunduğu toplantıya, İvedik Mahallesi muhtarı ile sakinleri, STK’lar ve proje paydaşları katıldı. Ankara’nın yüzde 90’ına hizmet veren İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi, 851 bin 204 metrekarelik bir alanı kapsıyor. 

Tesise ham su Kurtboğazı Barajı, Çamlıdere Barajı ve Kesikköprü Barajı’ndan temin edilirken konvansiyonel işletim arıtma tesisinde, modern teknoloji ile arıtılan su sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde Ankara halkına sunuluyor. Proje süresince söz konusu alanda hak sahibi olan vatandaşlar için düzenli olarak bilgilendirme toplantıları da gerçekleştirilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TL'si olan elinde bekletmeyecek o bankaya koşar adım gidecek! 92 günlük mevduat faizinin musluğu  açıldı fırsat treni kaçmasın

TL'si olan elinde bekletmeyecek o bankaya koşar adım gidecek! 92 günlük mevduat faizinin musluğu açıldı fırsat treni kaçmasın