ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB BAŞAK projesi ile 98 evi hak sahiplerine teslim etti!

ABB BAŞAK projesi ile 98 evi hak sahiplerine teslim etti!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmayı geliştirmek ve üretimi artırmak, kentten kırsala dönüş yapmak isteyen vatandaşları teşvik etmek, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla başlattığı, yöreye özgü ‘Ankara Evi’ mimarisini yansıtan “Başkent Ankara Köy Evleri Projesi” vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB BAŞAK projesi ile 98 evi hak sahiplerine teslim etti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kırsal kalkınmayı geliştirmek ve üretimi artırmak, kentten kırsala dönüş yapmak isteyen vatandaşları teşvik etmek, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği “Başkent Ankara Köy Evleri Projesi” (BAŞAK Projesi) yoğun ilgiyle devam ediyor.

BAŞAK Projesi, yöreye özgü ‘Ankara Evi’ mimarisiyle vatandaşların tercihine sunulurken, ev tercihleri arasında 60 metrekareden 199 metrekareye kadar tek katlı ve iki katlı olmak üzere 2 seçenek bulunuyor. 

ANKARA BÜYÜKŞEHİRİN BAŞAK PROJESİ BAŞKENTLİLERİN YOĞUN İLGİSİYLE DEVAM EDİYOR

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şube Müdürlüğü Elektrik Mühendisi Aygül Gülsoy Türkoğlu, “BAŞAK Projesi kentten kırsala dönüşte kırsal kalkınmayı yüceltmek adına, artan inşaat ve proje maliyetlerinde bir nebze olsun yardımcı olabilmek adına Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından oluşturulan vatandaşlara özel bir proje desteğidir.

Vatandaşımız ada parsel verileriyle birlikte bizi arıyor, biz öncelikle proje kapsamının içinde olup olmadığını kontrol ediyoruz. Ardından bu kapsam içindeyse gerekli birtakım belgeleri istiyoruz” dedi. Proje, ‘Ankara Ev’i mimarisini yansıtan 11 farklı tip seçenekle vatandaşların tercihine sunuluyor. Ev tercihleri arasında, 60 metrekareden 199 metrekareye kadar tek katlı ve iki katlı olmak üzere 2 seçenek yer alıyor. Ankara’daki nüfusu 5 binin altında kalan 903 adet kırsal mahalle hizmetten yararlanabiliyor.

Bu çerçevede ABB Başkanı Yavaş, proje hakkında sosyal medya hesaplarından “Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için söz vermiştik, sözümüzü yerine getirdik. BAŞAK projesiyle; Kentten kırsala dönüşü teşvik ediyoruz, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçiyoruz, vatandaşlarımıza çizim ve onay süreci için ücretsiz destek veriyoruz, Ankara Evi mimarisini yansıtan toplam 98 ev projesini hemşehrilerimize ettik.” notunu paylaştı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kızılay'da şüpheli paketin imha edileceğini duyurdu!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kızılay'da şüpheli paketin imha edileceğini duyurdu!