ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş 2 yeni itfaiye istasyonunun açılışını gerçekleştirdi!

ABB Başkanı Mansur Yavaş 2 yeni itfaiye istasyonunun açılışını gerçekleştirdi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesine şehirde hizmet veren itfaiye istasyonlarının sayıları arttırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda ABB Başkanı Yavaş yapımı tamamlanan Tulumtaş ve Turgut Özal Mahallelerindeki itfaiye istasyonlarını açtı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Mansur Yavaş 2 yeni itfaiye istasyonunun açılışını gerçekleştirdi!

Vatandaşların yangın gibi en zor durumlarında saniyeler içerisinde bölgeye ulaşıp müdahale etmeleri ile akıllarda yer edinen itfaiye ekiplerine yönelik Ankara'da güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

ŞEHİT İTFAİYE PERSONELLERİNİN ADLARI YAŞATILACAK

Bu kapsamda Ankara İtfaiyesinin güçlenmesi ve daha sağlıklı bir şekilde hizmet vermesi için çalışmalarını sürdüren ABB, Başkan Mansur Yavaş'ın katılımı ile 2 yeni itfaiye istasyonunu açtı. Söz konusu itfaiyelere ise Keçiören'de görevlerini icra ederken şehit düşen itfaiye personellerinin adı verildi. 2023 Ekim'de bir yangına müdahale ederken şehit düşen Şehit İtfaiye Eri Orçun Yaşar'ın adı Gölbaşı Tulumtaş İtfaiye İstasyonunda, Şehit İtfaiye Eri Fahrican Kaya'nın adı ise Yenimahalle Turgut Özal İtfaiye istasyonunda yaşatılacak.

Açılışlarda konuşan ABB Başkanı Yavaş “İtfaiye teşkilatımızı her daim güçlendiriyor, arama kurtarma teknik ekiplerimizi modern teknolojiyle donatıyoruz. Bizim anlayışımıza göre gerçek belediyecilik budur” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZDEKİ YARALARA DA MERHEM OLMAYA ÇALIŞTIK”

Ankara itfaiyesinin sadece şehre değil ihtiyaç duyulduğu her anda ülkenin bir çok noktasına destek olduğunu hatırlatan ABB Başkanı Yavaş “Ankara İtfaiyesi olarak ülkemizde meydana gelen depremler, seller, orman yangınları ve benzeri doğal afetlerin hepsinde görev aldık. Sadece başkentimizdeki yaraları sarmadık, ülkemizdeki yaralara da merhem olmaya çalıştık" dedi.

Günün her an hazır olma prensibi ile çalışan itfaiye personellerinin ihtiyaçlarına göre hazırlanan itfaiye istasyonlarının sayısı ilerleyen dönemde artacak. Yıl içinde ABB kaynakları tarafından yeni açılışların gerçekleşeceği bilgisi verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut'ta trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin aileleri suçluların cezalandırılmasını istedi

Etimesgut'ta trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin aileleri suçluların cezalandırılmasını istedi