ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş AB ülkelerine seslendi "Gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş AB ülkelerine seslendi "Gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz"

9 Mayıs Avrupa Günü olmasından dolayı Ankara'da bir resepsiyon gerçekleştirildi. Resepsiyona katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş Türkiye'nin AB'den birliğe üyelik konusunda yapıcı adımlar atmasını istediklerini belirtti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Mansur Yavaş AB ülkelerine seslendi "Gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz"

1985 yılından beri Avrupa Birliği üye ve aday ülkelerinde kutlanan Avrupa Birliği gününün yıl dönümü olmasından dolayı Ankara'da bir program düzenlendi. Çok sayıda üst düzey ismin katıldığı etkinlikte Türkiye'nin yıllardır devam eden AB üyelik sürecine dair görüşler belirtildi.

“TÜRKİYE'NİN AB'YE ÜYELİK HEDEFİ…”

Gerçekleşen etkinliğe katılan isimler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta yer aldı. Başkan Yavaş Türkiye'nin AB üyelik girişiminin kendileri için ifade ettiği anlamdan ve görmek istedikleri karşılıktan bahsetti. ABB Başkanı Mansur Yavaş “Bildiğiniz üzere Türkiye’nin AB’ye üyelik girişimi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealinin bir göstergesidir. Ortak Avrupa Ruhunun temeli olan demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü sağlamada Türkiye’nin AB’ye üyelik hedefi çok önemli katkılar sunmaktadır” şeklinde konuştu.

“TAM ÜYELİĞİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN”

Avrupa Birliği'nin ülkemizin üyeliği konusunda daha olumlu bir politika izlemesini istediklerine işaret eden Başkan Yavaş “AB üyesi ülkeler ile AB kurumlarından da ülkemizin AB üyeliği konusundaki çabalarını desteklemeleri ve önyargıları aşarak bir an önce Türkiye’nin tam üyeliğinin gerçekleşmesi için gerekli iradeyi göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin uzun yıllardır devam eden AB üyelik süreci son yıllarda durağan bir konumda duruyor. Bir çok üye devletin açık bir şekilde üyeliğe destek vermesine rağmen AB Konseyinin bazı konu başlıklarında takındığı tavır sürecin tıkanmasında rol oynuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Gölbaşı'nda şüpheli çanta paniği yaşandı

Ankara Gölbaşı'nda şüpheli çanta paniği yaşandı