ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi'nde gençlerle buluştu!

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi'nde gençlerle buluştu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından bugün Atılım Üniversitesi'nde 2023-2024 Bahar Dönemi Akademik Yılı açılış törenine katılım sağladı.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi'nde gençlerle buluştu!

Bugün Atılım Üniversitesi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin 2023-2024 Bahar Dönemi Akademik Yılı açılış törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mansur Yavaş, önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda Atılım Üniversitesi Lamia Ergenekon Konferans Salonu'nda ‘Yerel Yönetimleri Sorunları’ başlığıyla düzenlenerek, öğrencilerle yerel yönetimler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

ÜCRETSİZ İNTERNET İNSAN HAKKIDIR!

Kentin yapısı, su sorunu ve toplu taşıma gibi konularda yapılan çalışmalara değinen Yavaş, “Her belediye başkanının bir çılgın projesi var. Çılgın proje dediğiniz zaman da bu çılgın projelerin birçoğu da çöp proje olduğunu görürsünüz. Ama bunun hesabını da soracak bir merci yok. Gereksiz proje adı altında o kadar çok paralar harcanıyor ki halbuki insanların ihtiyaçları bellidir. Bugün ücretsiz internet insan hakkıdır, yeşil alan artık insan hakkı olarak anılıyor. Herkese bütün dünyada gelişmiş ülkelerde kabul ediliyor ki evine en yakın yerde spor yapma hakkında bir haktır” şeklinde ifadelere yer verildi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAHMAK İÇİN DESTEKLERDEN BAHSEDİLDİ!

Eğitimde fırsat eşitliği hakkında belediye tarafından vatandaşlar için verilecek olan sosyal destek hakkında açıklamalarda bulunan ABB Başkanı Yavaş, “Özellikle destek alan ailelerimizin çocukları hayata eşit şartlarda başlamıyor. Bunların birçok ihtiyaçları var. Okulda ihtiyaçları var, okula giderken ihtiyaçları var… Biz bunu fark ettik şu anda 60 bin civarında ortaokul ve lise öğrencisi bizden ücretsiz biniş kartı alıyor. Yani evinden uzaksa o ortaokul veya lise oraya ücretsiz gelip gidiyor. Bazı çocuklar okula gidemiyor, servis ücreti ödeyemiyor ailesi. Bunlardan 16 bin kadarının servis ücretini ödüyoruz. 

Yine bu küçük çocukların arkadaşları teneffüste kantinden alışveriş yapıyor ama destek alan ailelerin çocukları alışveriş yapamıyor. Aç gidiyorlar, öğrenme güçlüğü çekiyorlar ve hayata mağlup başlıyorlar çünkü öğrenemeyince eğitiminde başarılı olamıyor. Kantinlerle anlaşma yapıp günlük 25 liralık kantinden alışveriş yapma hakkı tanıyoruz. Çocukların okuması için girdikleri sınavların tümünün ücretini ödüyoruz. Ve en önemlisi biz bu çocukların yine Türkiye'de Ankara Büyükşehir'den başka yok tamamının düzenli et yiyebilmesini sağlamak adına sadece kasaplarda ve marketlerde et alanında kullanılacak para yatırıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Altındağ'da bir kişinin ölümüne neden olan zanlı tutuklandı!

Ankara Altındağ'da bir kişinin ölümüne neden olan zanlı tutuklandı!