ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş başkentli arıcılar için düzenlenen etkinliğe katıldı

ABB Başkanı Mansur Yavaş başkentli arıcılar için düzenlenen etkinliğe katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe genelinde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaşması ve gelişmesi için önemli bir çalışmaya imza attı. Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi adlı etkinliğe ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta katıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Mansur Yavaş başkentli arıcılar için düzenlenen etkinliğe katıldı

Arıcılık mesleğinin daha iyi şartlar altında sürdürülmesi ve alternatif gelir kaynakları oluşması adına desteklenmesi ile ilgili önemli bir etkinlik düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılım büyük oldu.

BAŞKENTLİ ARICILARA EĞİTİM

Başkent olmasından dolayı şehir hayatının yoğun olduğu Ankara'nın kırsal kesimlerinde çeşitli alanlarda bölge vatandaşları çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanlardan birisi olan arıcılık ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir toplantı yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş' ile birlikte yüzlerce arıcının da katıldığı Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi etkinliğinde arı ürünlerindeki üretimin artması üzerine konuşuldu.

Arı sektörünün sadece ülkemiz için değil dünya genelinde kritik bir rolü olduğunu söyleyen Başkan Yavaş “Her konuda çiftçilerimize, hayvancılık yapanlara destek olmaya çalışıyoruz. Üreten insanlara desteğimiz devam edecek. Hep televizyonlarda okuyoruz, biz sizler kadar bilgi sahibi değiliz ama ‘dünyada arı nesli yok olduğu zaman bilin ki dünya batmak üzeredir, yok olmak üzeredir’ derler. Ekosistemin devam ettiğinin en büyük göstergesi arılardır. Başarılar diliyorum ve mesleğinizin devamını diliyorum" şeklinde konuşarak destekleri konusunda kendisini dinleyenlere yanınızdayız mesajı verdi.

ARICILIK EĞİTİMİ ALMANIN ÖNEMİ

Söz konusu eğitime katılan başkentli arıcılarda kendilerine yönelik yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek mesleklerinde bilmediklerini eğitim ile öğrendiklerini ve vatandaşların arıcılık yapmak için mutlaka önceden bilgi sahibi olmaları gerektiğini vurguladılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da yaşayanlar dikkat! Kira ödeyenlere ikinci şok!

Ankara'da yaşayanlar dikkat! Kira ödeyenlere ikinci şok!