ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş OSTİM Sanayicileri ile bir araya geldi

ABB Başkanı Mansur Yavaş OSTİM Sanayicileri ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şehir için büyük anlam ifade eden OSTİM sanayi bölgesine gitti. OSTİM Sanayi Bölgesi istişare toplantısına katılan Yavaş, esnaf ile bir araya geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Mansur Yavaş OSTİM Sanayicileri ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş bugün şehir için önemli bir istişare toplantısına katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından organize edilen OSTİM Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

ABB BAŞKANI YAVAŞ OSTİM'DE KONUŞTU

Ankara ve bölge sanayisi için önemli bir yer olarak kabul edilen OSTİM'de siyaset ve bölge sanayisinin temsilcilerinin katılımları ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katılımcı olarak yer aldığı istişare toplantısında Mansur Yavaş belediyecilik döneminde yaptıkları hizmetler ve kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Siyasette yakın dönemin en çok kullanılan terimi olan 'çılgın proje' üzerinden konuşan Başkan Yavaş "Türkiye bu projelerden yoruldu. Ben bunu sadece Ankara için söylemiyorum. Türkiye’nin her yerinde her Belediye Başkanı böyle bir proje ile ortaya çıkıyor. Fizibilitesi yok, araştırması yok, aciliyet, öncelik var mı buna bakmadan sadece görülsün, ‘Bunu bu yaptı’ desinler diye yapıyorlar. Belediye başkanları önce kendi işini yapmalı” diyerek sorumluların ilk görevinin hizmete odaklanmak olduğunun altını çizdi.

"HEM SİNCAN HEM ETİMESGUT'UN TRAFİĞİNİ RAHATLATTIK"

Geçtiğimiz dönemlerde ABB tarafından yapılan ve Sincan ile Etimesgut trafiğinin azalması noktasında büyük etkisi olan proje ile ilgili konuşan Başkan Yavaş “17 adet köprülü kavşak yaptık. Bunların en önemlisi İstasyon Caddesi. Bütün Başbakanlar, Bakanlar ve Sayın Cumhurbaşkanımız da söz vermiş burayı yapacağım diye ama yapmak bize nasip oldu. Hem Sincan hem Etimesgut’un trafiğini rahatlattık” dedi. İsrafın en büyük sorunlardan olduğunu ifade eden Yavaş “Onun için diyorum boş projelerle uğraşmayın halkın parasını boşa götürmeyin. Harcanacak para, halkın ihtiyaçları için harcanır. Kendi cebinizden harcamadığınız parayı, hiçbir yere harcayamazsınız. O para sizlerin bize emaneti. Emanete ihanet olmaz. Biz bu paraları harcarken son derce cimri olmak zorundayız. Türkiye’de bu konuda bir numarayız. Biri başını çevirip kimse yok mu dediği zaman Ankara Büyükşehir Belediyesi onun yanındadır. Belediyecilik budur" diyerek her vatandaşın her zaman yanında olduklarının altını çizdi.

“KİMSEYE AYRIMCILIK YAPMADIK”

Ankara genelinde asla bir ayrımcılık yapmadan hizmeti parti üstü tuttukları ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyleyen ABB Başkanı Yavaş “Bir Allah’ın kulu 5 yıl boyunca, ‘Verdiğimiz oydan ya da başka sebepten Başkan bize kızdı, bizim işimizi yapmadı’ diyemez. Rozetimizi çıkardık kimseyi ayırmadık. İşlerimizi yaparken nereden ne kadar oy çıkmış diye bakmadık" dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamaları salonda ilgi ile takip edildi. Yavaş'ın açıklamaları sosyal medyada da genel yankı buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü Fenerbahçe maçının hakemi belli oldu

Ankaragücü Fenerbahçe maçının hakemi belli oldu