ABB Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Yavaş, TKB'nin sadece belediyeler arasında kurulmuş bir idari çatı olmadığına vurgu yaptı.

Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Yavaş, TKB'nin sadece belediyeler arasında kurulmış bir idari çatı olmadığına vurgu yaptı.

Başkan Yavaş, toplantının açılış törenine konuştu. Toplantının iki gün boyunca devam edeceğini belirten ABB Başkanı Yavaş TKB'nin yol haritasını da ele alacaklarını söyledi.

Başkanlık görevine geldiğinden bu yana çalışmalarını anlayan Yavaş, "Göreve geldiğimiz günden bu yana 42 belediyemizin birliğimize katılımıyla üye sayımız 476'ya yükselmiş. Bugün gerçekleştireceğimiz 2026 yılı 1. olağan toplantımızda üyelik başvurusunda bulunan 18 belediyemizin de aramıza katılmasıyla bu dayanışma daha da güçlenecektir" ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği'nin yalnızca belediyeler arasında kurulmuş idari bir çatı değil aynı zamanda Türkiye'nin kent hafızasına, kültürel mirasına ve ortak geleceğine sahip çıkma iradesi olduğunu söyledi.

TOPLANTI 2 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Tarihi Kentler Birliği Birlik Meclisi 2026 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Kocatepe Kültür Merkezi'nde üye belediye başkanları ve mimarların katılımıyla başladı.

Toplantının açılışında konuşan Yavaş, Ankara'nın Milli Mücadele'nin karargahı, cumhuriyet fikrinin vücut bulduğu şehir ve Anadolu iradesinin kalbi olduğunu vurguladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katıldı!

"BAŞKA BİR HİKAYEYİ BARINDIRIR.."

Yavaş, toplantının iki gün süreceğini ve Tarihi Kentler Birliği'nin yol haritasını ele alacaklarını dile getirdi.

Tarihi Kentler Birliği'nin, Türkiye'nin tarihi kentlerini ortak sorumluluk etrafında buluşturan önemli bir yapı olduğuna dikkati çeken Yavaş, "Bu birlik, yalnızca belediyeler arasında kurulmuş idari bir çatı değil aynı zamanda bu ülkenin kent hafızasına, kültürel mirasına ve ortak geleceğine sahip çıkma iradesidir. Anadolu'nun her kenti, başka bir medeniyetin izini, başka bir yaşam kültürünü, başka bir hikayeyi barındırır." dedi.

"KÜLTÜREL SÜREKLİLİK DE YARALANIYORU"

Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları anlatan Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden bu yana 42 belediyemizin birliğimize katılımıyla üye sayımız 476'ya yükselmiş. Bugün gerçekleştireceğimiz 2026 yılı 1. olağan toplantımızda üyelik başvurusunda bulunan 18 belediyemizin de aramıza katılmasıyla bu dayanışma daha da güçlenecektir. Göreve geldikten sonraki ilk saha programımızı 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman'a gerçekleştirdik. Bu ziyaretler, yeni dönem çalışma anlayışımızın da en güçlü göstergelerinden biri oldu çünkü orada gördük ki bir şehir yıkıldığında yalnızca binalar zarar görmüyor, hafıza da zarar görüyor. Kimlik de zarar görüyor. Yaralanıyor. Kültürel süreklilik de yaralanıyor."

Yavaş, Şanlıurfa'dan Muğla'ya, Akşehir'den Edirne'ye uzanan toplantılarda koruma, planlama, kentsel kimlik ve yerel hafıza başlıklarını belediyelerle birlikte ele aldıklarını, 222 belediye başkanıyla şubatta Portekiz ve İspanya'ya teknik inceleme ziyaretinde bulunduklarını anlattı.

Yavaş, açıklamasının devamında belediyelerin bir çoğunda korunması gereken tarihi yapılar ve iyileştirilmesi gereken sokaklar/meydanlar olduğunu dile getirdi. Başkan Yavaş, amaçlarının sadece tarihi yapıların onarılması olmadığını, bununla birlikte yapıların yaşamın yeniden bir parçası haline getirmek olduğunu vurguladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER