ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Mansur Yavaş vatandaşların eczanelere olan borçlarını kapattırdı!

ABB Başkanı Mansur Yavaş vatandaşların eczanelere olan borçlarını kapattırdı!

Özellikle pandemi döneminde Ankara'da başlayan ve daha sonrasında ülkenin bir çok şehrine yayılan esnafların veresiye borçlarını kapatma hareketi gündem olmuştu. Konu ile ilgili ABB yönetimi örnek bir adım daha attı ve yüzlerce hastanın eczanelere olan borcunu ödedi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Mansur Yavaş vatandaşların eczanelere olan borçlarını kapattırdı!

Geçtiğimiz yıllarda ülke genelinde yapılan iyilik hareketi kapsamında bir çok yerde vatandaşın bakkallara olan borçları ödenmiş, söz konusu çalışmalar her kesim tarafından takdire karşılanmıştı. Bu olayın ardından ABB yönetimi bu seferde eczanelere yapılan borçlar için harekete geçti.

1429 HASTANIN ECZANE BORÇLARI KAPATILDI

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın geçmiş dönemlerde de yaptığı "İyilik Bulaşıcıdır" çağrısı karşılık bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda ABB ile Ankara Eczacı Odası bir iş birliğine gitti. Sağlığa el ver adı verilen proje kapsamında bir hayırsever aracılığı ile tam 1429 hastanın eczanelere olan borcunun ödendiği açıklandı.

1 milyon 110 bin 464 TL tutarındaki borcun kapatılması ile ilgili Ankara Eczacı Odası Başkanı Cem Abbasoğlu “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Eczacı Odası’nın birlikte yürütmüş olduğu ‘Sağlığa El Ver’ projesi kapsamında Ankara’daki eczanelere veresiye borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını kapatıyoruz. Bu kapsamda toplamda 1 milyon TL’nin üzerinde borcu kapatma işi yapıyoruz. Güzel bir proje, vatandaşlarımızın sağlığa erişiminde özellikle bazı bölgelerde geliri düşük ailelerin ilaca erişiminde ciddi sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bu kapsamda eczacılar olarak başkanımıza teşekkür ediyoruz” diyerek ABB Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür etti.

ECZACILARDAN YETKİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Ödeme güçlüğü çeken hastalarının borçlarının kapatılmasına öncülük eden isimlere teşekkür eden Eczacılar ise uygulamanın faydalı olduğunu ve hastaların derdine bir deva niteliği taşıdığını belirtti.

Ankaralıların yüzünü güldüren bu iyilik hareketinin büyümesi bekleniyor. Duyarlı vatandaşların ABB aracılığı ile hayır hizmetlerinde bulunarak benzer projelere destek vermesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Ankara İftar Çadırı hangi İlçelerde, nerelerde kurulacak?

2024 Ankara İftar Çadırı hangi İlçelerde, nerelerde kurulacak?