ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan başıboş sokak köpekleri açıklaması

ABB Başkanı Mansur Yavaş son günlerde sıklıkla konuşulan ve toplanıp uyutulmaları dile getirilen başıboş sokak hayvanları ile ilgili yaptığı açıklaması yeniden gündem oldu. Başkan Yavaş hayvanseverlerinde elini taşın altına koyması gerektiğini söylemişti.

Başıboş sokak köpekleri ile ilgili farklı kesimlerden peş peşe açıklamalar gelmeye geliyor. Vatandaşların derin bir fikir ayrılığı yaşadığı bu konu ile ilgili yasal olarak atılacak adımlar merakla bekleniyor.

Yasanın gerekliliğini savunanlar ve böyle bir durumun bir katliam olduğunu ifade edenler olarak ikiye bölünen vatandaşlara ek olarak önemli kişi ve kurumlardan da konuya dair açıklamalar geliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde kişisel görüşünü belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamalar bir kez daha gündem oldu.

HAYVANSEVERLERE SESLENMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gazetecilerin konu hakkında kendisine düşüncesini sorması üzerine Avrupa'da böyle bir durum olmadığını ifade etmişti. Başkan Yavaş “Ben Avrupa'da hiçbir yede sokakta sahipsiz hayvan görmedim. Avrupa'da hiçbir yerde yok. Hayvanseverlerin yaptığımız barınaklarda, maliyetini biz karşılamak şartıyla, gelip oralara da bakmalarını istiyorum. Çünkü hayvanseverlerin butik barınak talepleri de var” diyerek bu işin tek taraflı çözülemeyeceğini söyledi.

“HAYVANSEVERLER SAHİPLENSİNLER”

ABB Başkanı Mansur Yavaş hayvanlar ile ilgili alınacak bir tedbire karşı çıkanlara “Hayvanseverler gerçekten çok istiyorlarsa elini taşın altına koyup, sahiplensinler ve sahipsiz hayvan kalmasın. Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde sokakta 1 tane sahipsiz hayvan yok” ifadelerini kullanmıştı.

Bir kez daha gündem olan açıklamalar günün çok konuşulan söylemleri arasında yer aldı. Önümüzdeki günlerde konuya dair ciddi adılar atılması ve meselenin meclis gündeminde tartışılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER