ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş, 23 Nisan dolayısıyla resepsiyon verdi! 65 ülkeden katılım sağlandı

ABB Başkanı Yavaş, 23 Nisan dolayısıyla resepsiyon verdi! 65 ülkeden katılım sağlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından 23 Nisan dolayısıyla verilen resepsiyona 65 ülkeden büyükelçiler ve misyon şefleri katılım sağladı.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB Başkanı Yavaş, 23 Nisan dolayısıyla resepsiyon verdi! 65 ülkeden katılım sağlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ankara'daki büyükelçilere ve misyon temsilcilerine Mogan Park Konuk Evi'nde resepsiyon verdi. 

65 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİLERİ VE MİSYON ŞERFLERİ KATILDI!

Resepsiyonda davetlilere hitap eden Yavaş, 23 Nisan'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zor şartlarda milleti bir araya getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) açtığı ve ulusun geleceğini çocuklara adadığı özel bir gün olduğunu söyledi. Bununla birlikte 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranının 5 sene içerisindeki yönetim anlayışının etkileri olduğundan bahsetti.

Yavaş, bu dönem de aynı anlayışla halka hizmete devam edeceklerini belirterek çalışmalarını yaparken dünyadaki gelişmeleri de dikkate alıp büyükelçilerle yakın işbirliğini devam ettirmek istediklerini anlattı.

ÇOCUKLARIMIZI ORTA ASYA'DAN MİRAS KALAN DEĞERLERLER İLE YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ!

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin temel hedefleri arasında yer aldığını kaydeden Yavaş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda Avrupa Birliğine giriş projesine büyük önem veriyor, bunun ülkemiz için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Bununla birlikte, tarihi ve kültürel köklerimizin yer aldığı Orta Asya'dan bize miras kalan dostluk, misafirperverlik ve paylaşma gibi değerlerimize de sahip çıkarak çocuklarımızı bu değerlerle yetiştirme gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

TÜRKİYE İLE AB İLİŞKİLERİNE DEĞİNDİ!

Son dönemde Türkiye'nin, AB ile ilişkilerinde üye statüsü yerine dış ilişkiler çerçevesinde yer almasının düşündürücü olduğunu dile getiren Yavaş, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki, Avrupa Birliğinin Türkiye'ye yönelik adımları, geleceğe dair net bir yol göstermiyor ve ciddi bir jeostratejik vizyon veya tutarlı bir eylem planı içermiyor. Avrupa Birliği ve Türkiye'nin stratejik çıkarları, Gümrük Birliği'nin siyasi şartlara bağlı kalmadan ve daha fazla gecikme olmadan, yeşil ve dijital politikalar doğrultusunda modernize edilmesini gerektiriyor. Bu, sadece AB ve Türkiye'nin rekabet gücünü ve stratejik özerkliğini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda zorlu siyasi ve jeopolitik sorunların üstesinden gelinmesi için gerekli olan karşılıklı güvenin oluşmasına da destek olacaktır."

ATATÜRK'ÜN YURTTA SULH, CİHANDA SULH İLÇESİ HER ZAMAN YOL GÖSTERİCİMİZ OLMUŞTUR!

Türkiye'nin ateş çemberiyle çevrili, zorlu bir coğrafyada bulunduğuna dikkati çeken Yavaş, "Türkiye'nin stratejik konumu ve jeopolitik önemi, barış ve istikrar yönünde atacağımız adımların ne kadar hayati ve değerli olduğunu göstermektedir. Çevremizde yaşanan savaşlar ve çatışmalar ülkemizi etkilese de Atatürk'ün 'Yurtta sulh, dünyada sulh' ilkesi her zaman yol göstericimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

SAVAŞIN SONA ERMESİNİ TEMENNİ ETTİ!

21. yüzyılda çocukları, sivilleri öldürmenin, susuz ve elektriksiz yaşamaya zorlamanın, savaş ve insanlık suçu olduğunu vurgulayan Yavaş, "Çocuk ve sivillere yapılan bu saldırılarda Filistin halkının yanında olduğumu belirtiyorum. İsrail hükümetini sağduyulu hareket etmeye davet ediyorum. Gazze'de, Filistin ve İsrail'in her yerinde en kısa sürede savaşın sona ermesini ve daha fazla çocuk ve sivilin hayatını kaybetmemesini umuyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara'nın, barış ve karşılıklı anlayışın simgesi olmaya devam edeceğini belirten Yavaş, Türk milletinin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı, barış dolu bir dünya temennisinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
O saatlerde dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji'den 44 il için toz taşınımı uyarısı geldi

O saatlerde dışarı çıkacaklar dikkat! Meteoroloji'den 44 il için toz taşınımı uyarısı geldi