ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş: Asıl faaliyet raporu milletimiz tarafından onaylandı

ABB Başkanı Yavaş: Asıl faaliyet raporu milletimiz tarafından onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis oturumları gerçekleşmeye devam ediyor. Faaliyet raporu onaylamalarına başkanlık eden Mansur Yavaş yeniden başa gelmelerinin en büyük onay olduğuna vurgu yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Yavaş: Asıl faaliyet raporu milletimiz tarafından onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan müdürlüklerin faaliyet raporlarının onaylanma süreci devam ediyor. ABB Başkanı Yavaş toplantılarda bizzat yer alarak süreci yönetiyor.

ABB Nisan ayı Meclis Toplantısı’nın 5. birleşimi gerçekleştirildi. Söz konusu meclis toplantısında ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğünün 2023 yılı faaliyet raporları kabul edildi. Toplantılara liderlik eden ABB Başkanı Mansur Yavaş söz konusu faaliyet raporu oylamalarının da üstüne halkın tercihinin en büyük onay olduğu benzetmesini yaptı.

ÇALIŞMALARIMIZ REKOR OYLA ONAYLANDI

Başkan Yavaş “Çalışmalarımız, hizmetlerimiz, yönetim anlayışımız ve yaklaşımımız ile 5 yılda ortaya çıkan asıl faaliyet raporu, temsilciler tarafından değil, bu kez milletimizin ta kendisi tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı” diyerek ikinci defa başa gelmelerinin eski döneminde yapılanların bir tasdiki olduğunu ifade etti.

Göreve geldiği andan itibaren ABB'nin şehre kazandırması gereken öncelikleri belirlediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti. Son 5 yılda ABB bünyesine atılan “Belediyeye ait hiç kreş yoktu, 25 tane açtık. Hiç teknoloji merkezi yoktu, 5 tane açtık. 2013 yılından beri hiç otobüs alınmamıştı, 416 adet aldık. Mola evleri, spor tesisleri, kütüphaneler, yeni aile yaşam merkezleri açtık. AŞTİ’yi, balık halini, yıllardır kullanılamaz halde duran Altınpark Yüzme Havuzu'nu yeniledik. Başta Ulus bölgesi olmak üzere tarihi ve kültürel alanda Ankara’ya on yıllarca hizmet edecek restorasyon ve yenileme çalışmaları gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“OY ORANIMIZ ONUR NİŞANEMİZ OLDU”

Konu ile ilgili olarak ilerleyen dönemlerde daha fazla çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Yavaş “Yüzde 60’ın üzerindeki rekor oy oranımız, ilçe belediye başkanlıklarındaki başarımız, Meclis çoğunluğumuz ve rakibimizle aramızdaki yaklaşık 30 puanlık fark, yüce Türk milletinin aklının ve duygularının vesikası, bizim ise onur nişanemiz oldu” diyerek kendilerinin bizzat halk tarafından onaylanmalarının kendileri için en önemli husus olduğuna dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2. Yavaş döneminde ne gibi gelişmeler yaşanacağı tüm vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. ABB Başkanı Yavaş ise herkese eşit bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini tekrarladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı ziyarete gelen vatandaşlara teşekkür paylaşımı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nı ziyarete gelen vatandaşlara teşekkür paylaşımı