ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş canlı yayında konuştu! 5 yıldır yaptıklarıma güveniyorum

ABB Başkanı Yavaş canlı yayında konuştu! 5 yıldır yaptıklarıma güveniyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bugün katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Seçim öncesinde vaatlerinden bahseden Yavaş, bunların yanı sıra da yapılan projeleri açıkladı.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB Başkanı Yavaş canlı yayında konuştu! 5 yıldır yaptıklarıma güveniyorum

Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sena Alkan moderatörlüğünde Habertürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır ve Gazeteci Faruk Aksoy'un sorularına canlı yayında yanıt verdi.

Göreve geldiği ilk andan itibaren yapılan çalışmalardan bahseden Yavaş, tüm bunların yanı sıra da gelecek dönem seçilmesi durumunda vaatlerini de ifade etti. ABB Başkanı Yavaş tarafından yapılan açıklamalar başlıca şu şekildeydi;

BEN İKİ DÖNEMİN YETERLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM!

Daha önce yaptığı açıklamalarda da son kez adaylığını koyduğunu açıklayan Yavaş, "Bir söz vardır 'zirvede bırakmak lazım'. Kötü olmadan bırakmak lazım. Beypazarı'nda da ikinci dönem oylarımı artırarak söylemiştim 'Bir daha aday olmayacağım' diye. Ben iki dönemin yeterli olduğunu söylüyorum. Gelişmiş ülkelerde bu var, uygulanıyor. İkinci dönem de güzel örnekler verip, Beypazarı'nda da yerel kalkınma usülü olarak başarılı olmuştum. Orada 1000'in üzerinde belediye başkanlarını gezdirdim. Valilere, kaymakamlara gösterdik. Onlar da kendi ilçelerinde uygulamak istediler. Hatta yurt dışında araştırma konusu oldu. Tamamen yerel kaynaklarla daha çok oldu. Yerel halkı aramıza alarak yaptık. Dolayısıyla burada da yerel yönetimlerde Mansur Yavaş örneği olursa mutlu olacağım. 

Ankara'da olması gerekeni yapıyorum. Seçildikten sonra rozeti çıkarıyorsunuz. 5 yıl boyunca karşı tarafı hiçbir şey olmuyor. Partizanlık yapmıyorum. Mahalle, köye, ilçeye giderken 'Buradan ne kadar oy çıkmış' diye bakmıyorum. Prensibim şu oldu, bir yerde su yoksa oraya su götürmek. Bir köyde kanalizasyon akıyorsa, onun yanında çocuklar oynuyorsa, salgın ihtimali varsa, burada kimin nereye oy verdiğinin hiç önemi yok." dedi.

KAZANACAĞIMIZDAN ŞÜPHEM YOK!

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir zaman kala değerlendirme yapan Yavaş, “Ankara'da 5 yıl boyunca hiçbir yerde benim fotoğrafımı görmediler. Sadece bir minibüs, bir şoför ve tek korumayla halk gördü, kabullendi. Olması gereken buydu. İkinci dönemi bir tamamlayalım ya da kazanalım. Kazanacağımızdan şüphem yok. Beni yarın hayatı nereye sürükler siyasette? Öyle anlaşılıyor ki seçim sonu birtakım gelişmeler olacak. Kendi adıma ileriye yönelik olarak bir hesap yaparak bu sözü açıkçası söylemedim.” şeklinde konuştu.

5 YILDA NELER YAPTIĞIMIZI PAYLAŞTIK!

Daha önce yaptığı açıklamalarda da çalışmaların tamamının yayımlandığını ifade eden Yavaş, "5 yılda neler yaptığımızın hepsi mansuryavasneyapti com'da var. Aynı zamanda bütün harcamalarımızı kuruşu kuruşuna yayınlıyoruz. Bu konuda kalem kalem şeffafız. Eski döneme ait borçlar nedir? Ne kadar ödenmiş? Kuruşu kuruşuna hesabını veriyorum. 'Hepiniz verin bu hesabı' diyorum. Yaptığımız çalışmalarla 17 kavşak değil, eski dönem kadar asfalt attık, 100 tane yeşil alan yaptık. Bütün yaptığımız çalışmaları orada görebilirler." diyerek vatandaşları bilgilendirdi.

İÇME SUYU PROJEM REDDEDİLDİ!

“Projeyi yapıp, sayın Cumhurbaşkanına çıktım. Yatırım programına alındı. 275 milyon dolar kredi buldum. Cumhurbaşkanının onayladığı acil yapılması gereken bu proje mecliste reddedildi. Ben veto ettim, 8 aydır mecliste bekliyor. Sürekli erteleme veriyorlar. 8 ayda faiz oranları artıyor, dövize gelen zamlar var. Bu kredinin yarısı döviz yarısı TL cinsinden olacaktı. ”

PKK VE HÜDAPAR HAKKINDA DA KONUŞTU!

Bir önceki seçimde de gündeme gelen PKK konusu hakkında da konuşan Yavaş, “Geçen seçimde 'PKK'lılar sayaç okuyacak DHKP'liler faturalar getirecek' diyordular. Şimdi elleri yüzlerine bulaştı. Bu laf kendi alınlarına yapıştı. Kazara böyle bir şey olsa herhalde tefe koyarlardı. Bunu siyaseten kendi düzenlerinin devam etmesi için karalama yapıyorlar. Şimdi yapamıyorlar, DEM Partisi Ankara için aday çıkardı. 14 Mayıs seçimlerinde il il gezdim, PKK ve HÜDA PAR karşıtlığımı net şekilde söyledim. Şimdi Cumhur İttifakı'nda ülkenin birliğini çok savunmayan, bayrağı ile istiklal marşı ile problemi olan HÜDA PAR var. HÜDA PAR Ankara'da aday çıkarmadı. Şimdi ben 'Ben kaybedersem Hizbullahçılar Ankara'da sayaç mı okuyacak' diyeyim? Ben seçimden sonra belediyeye gelen herkesi eşit bir şekilde yararlandırmak anayasal hakkım.” dedi.

Bunların yanı sıra canlı yayında projelerinden bahseden Yavaş, son olarak ANKA Park hakkında ise, açılarak vatandaşlara ücretsiz hizmet sunacağını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Uraloğlu duyurdu! 2026'da 5G'ye geçeceğiz

Bakan Uraloğlu duyurdu! 2026'da 5G'ye geçeceğiz