ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş, Etimesgut'ta 95 bin metrekarelik yeni parkın açılışını gerçekleştirdi!

ABB Başkanı Yavaş, Etimesgut'ta 95 bin metrekarelik yeni parkın açılışını gerçekleştirdi!

Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Ankara'nın Etimesgut ilçesine açılan Batı Adliyesi Yanı Parkının açılış törenine katılım sağladı.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB Başkanı Yavaş, Etimesgut'ta 95 bin metrekarelik yeni parkın açılışını gerçekleştirdi!

Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katılımı ile birlikte Çevre Koruma ve Kontorol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Etimesgut İlçesi Oğuzlar Mahallesi sınırlarında yapımı tamamlanan Batı Adliyesi Yanı Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Toplamda 95 bin metrekare alana sahip olan bu parkın açılışına CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu da katılım sağladı.

“ANKARA'YI BETONA DEĞİL, YEŞİLE BOĞACAĞIZ DEMİŞTİK!”

95 bin 426 metrekarelik alana kurulan parkın açılış töreninde konuşan Yavaş, “Bizden önceki 25 yılda yapılandan çok daha fazla, 18 milyon metrekare yeşil alanı Ankara halkına kazandırdık. Ankara’yı betona değil yeşile boğacağız demiştik. İnşallah önümüzdeki dönemde 20 milyon metrekare olacak” dedi.

Görev süresi boyunca farklı bir belediyecilik yaptıklarını belirten Yavaş, “Farklı bir anlayış gösterme imkânım oldu sizlerin sayesinde ve inşallah bu belediyecilik anlayışı Türkiye’ye model olacak. Bizden sonra gelenler de inşallah gerçek belediyeciliğin beton ve asfalttan ibaret olmadığını anlayacak” dedi.

“PARKLAR İNSANLARIN YAŞAM ALANLARIDIR”

Belediyeciliğin particilik olmadığını vurgulayan belirten Yavaş, “Siz bir şehri, bir bütçeyi emanet ediyorsunuz. Bütçenin emanet edildiği insanın parayı nerelere harcadığı önemli çünkü para, sizin paranız” dedi.

Açılışı yapılan Batı Adliyesi Yanı Parkı’nın özelliklerinden bahseden Başkan Yavaş, parkların insanların yaşam ve nefes alma alanları olduğunu kaydederek park projelerinin merkezine bu düşünceyi aldıklarını ifade etti.

“DAHA ÖNCEKİ YÖNETİMLER NEREDEN NE RANT GELİR DİYE BAKMIŞLAR”

İnsanların yaşam alanları için parkların öneminden bahseden Yavaş, “Gördüğünüz gibi buralarda ticari hiçbir şey yok. Büyük büyük parkları, devasa paralara yapıp oralara da para tuzağı sayılabilecek bazı şeyleri koymuyoruz. Alan var alamayan var, veren var, veremeyen var. O yüksek maliyetle yaptıklarınızı cüzi kiralarda başkasına veriyorsunuz. Buraların böyle kaldığına şükrediyoruz. Çünkü daha önceki yönetimler masaya serip haritayı nereden, ne kadar rant çıkar gözüyle bakmışlar. Bizim dönemimizde çok şükür rantta hiçbir şey geçmedi” diye konuştu.

YENİ AÇILAN PARK HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI!

Yapılan açıklamaların ardından yeni açılışı gerçekleştirilen parka ilişkin şu şekilde açıklamalar yapıldı; 95 bin 426 metrekarelik alana kurulan Batı Adliyesi Yanı Parkı’nın 25 bin 330 metrekaresi çim alandan oluşuyor. Parkta, 2 bin 348 adet ağaç ile 42 bin 96 adet çalı bulunuyor.

511 metrekaresinin spor alanı, 950 metrekare bisiklet yolu, 8 bin 26 metrekaresi yürüyüş yolu, 1652 metrekaresi ise çocuk oyun alanından oluşuyor. Parkta bir adet de basketbol sahası bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak!

Ankara'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak!