ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş, Kahramankazanlılarla iftarda bir araya geldi!

ABB Başkanı Yavaş, Kahramankazanlılarla iftarda bir araya geldi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün Kahramankazanlılar ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
yazar
Sinem GÜVEN
ABB Başkanı Yavaş, Kahramankazanlılarla iftarda bir araya geldi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP’nin Kahramankazan Belediye Başkan Adayı Selim Çırpanoğlu tarafından düzenlenen Kahramankazanlılarla iftar sofrasında bir araya geldi. İftar programına katılan Mansur Yavaş vatandaşlar ile sohbet ederek seçim ve gündem hakkında da açıklamalara yer verdi.

“KİMSEYİ AYIRMADIK, HERKESİ KUCAKLADIK”

Seçildikten sonra rozetini çıkarıp kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak çalıştıklarını ifade eden Yavaş, “Belediye Başkanı doğumundan ölümüne kadar kentte yaşayan herkesin beşeri ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Asli görevimiz hemşehrilerimizin her türlü derdiyle ilgilenmek. Esnafın ayakta kalması, iş adamının işini geliştirmesi, öğrencinin daha iyi şartlarda okuması, derdi olanın derdi, sağlığı her şeyi belediye başkanına aittir” diye konuştu.

“BUNLAR SİZİN PARALARINIZDI!”

Seçimlerden önce kendilerine yönelik atılan ‘Gelir gelmez işçileri işten atacak, sosyal yardımları kesecek’ şeklinde iddiaları anımsatan Yavaş, rakiplerinin ‘Belediye battı’ iddialarına yönelik, “Siz önce bir kendi hesaplarınızı açıklayın. Türkiye'de sadece biziz. 2019’da aldığımızda belediyenin mali durumu nedir, 2023 yılının sonunda nedir? 1 milyar 858 milyon dolar belediyenin borcunu azalttık. Bunun yanında Çayyolu Metrosu’na 5.75 milyar lira para kesildi. Bunlar sizin paranızdı” dedi.

“BİZ SİZLERİN İÇİNDEYİZ”

Kahramankazan’a onlarca defa geldiğini ve problemleri yerinde tespit ettiğini belirten Yavaş, “Siz Kahramankazan'da hiç Büyükşehir Belediye Başkanı gördünüz mü benden önce? Seçimden seçime… Bir de Ramazan’da iftar verme haricinde hiçbir şekilde göremediniz. Biz sizlerin içindeyiz” diye konuştu.

“KAHRAMANKAZAN'IN DAHA DA GELİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Yavaş, Belediye Meclis’inde ilçe belediye başkanlarıyla yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Kahramankazan Belediye Başkanı, daha benim odamı görmedi. Açsaydı telefonu, ‘Kahramankazan'ın şu işi var, bize destek olun’ deseydi ne olurdu? Bunun adı siyaset midir Allah aşkına? Bir tarafta kimseyi ayırmayan, herkese hizmet etmek isteyen bir belediye başkanı; diğer tarafta partisini ilçesinden çok seven belediye başkanları. Kendilerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’yla konuşmayı, görüşmeyi yasaklayanlara, ‘Bundan bizim ilçemiz zarar görür’ diyemediler. Ciner Soda Kahramankazan’da en az 300-400 kişinin çalışacağı büyük bir yatırım yapmak için plan değişikliği sundu Büyükşehire. Siyaset yaptılar, reddettiler. Ben de buna itiraz ettim. Bunun mantığı var mı? Yukarıdan emir öyle gelmiş. Ama Allah nasip ederse Selim Başkanı seçeceksiniz ilk yapacağımız şey yeniden talep ederlerse o imar planını değiştirip Kahramankazan'ın daha da gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Belediyecilik budur.”

“ANKARA'DA KİM KAZANACAK DİYE BİR PROBLEM KALMADI”

“Çeşitli yaptığımız çalışmalar nedeniyle Ankara'nın gönlüne girdiğimi biliyorum” diyen Yavaş, “Televizyonlarda artık Ankara konuşulmuyor. Ankara'da kim kazanacak diye bir problem kalmadı. Allah'ın izniyle rekor oyla kazanacağız. Ancak benim istediğim şu, bizi topal bırakmayın. Demokrasiye inanmıyorlar. Sizlerin verdiği oyları yok sayıyorlar. Bunlar topal ördek diye mecliste engellemeler yapıyorlar” diye konuştu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, iftar programının ardından Kahramankazan’a bağlı İmrendi (Köyü) Mahallesi’ne giderek İmrendi Eğitim Derneği Konağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. İftar programını sohbetler ile birlikte tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayram tatilinde Ankara'nın keyfini sürmek isteyenler burada ailecek doğanın tadını çıkaracak!

Bayram tatilinde Ankara'nın keyfini sürmek isteyenler burada ailecek doğanın tadını çıkaracak!