ABB Başkanı Yavaş Kazan’da Sabantoy Bayramı’na katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, BRICS+ Kentler ve Belediyeler Birliği Kuruluş Toplantısı için Tataristan’ın başkenti Kazan’a geldi. Başkan Yavaş burada Tatar halkının bin yıldır kutladığı Sabantoy Bayramı’na katıldı.

ABB Başkanı Yavaş Kazan’da Sabantoy Bayramı’na katıldı

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Tataristan’ın başkenti ve Yavaş’ın kardeş başkent olarak tanımladığı Kazan’da gerçekleşen BRICS+ Kentler ve Belediyeler Birliği Kuruluş Toplantısı’na katılım gösterdi. Başkan Yavaş burada belediyecilik ve kent yönetimiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Toplantının ardından ABB Başkanı Yavaş, kardeş başkent Kazan’da, Tatar Halkının bin yıldır gelenek haline getirdiği Sabantoy Bayramı’na katılarak Ankaralı hemşehrilerinin selamını getirdi.

Başkan Yavaş, Sabantoy Bayramı’na Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rüstem Minnihanov ve kardeş kent Başkent Kazan’ın Belediye Başkanı Sayın İlsur Metşin’in davetlisi olarak katıldı. Yavaş bayram için yapılan törende bir konuşma da gerçekleştirdi. Yavaş şunları söyledi:

“YAŞASIN ANKARA - KAZAN KARDEŞLİĞİ”

Bin yıllık Tatar Bayramı olan ve yirmiden fazla ülkede kutlanan Sabantoy Bayramı’nda aranızda olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. 6 milyon Ankaralı kardeşlerinizin de selam ve sevgilerini getirdim. Bundan sonra da Ankara ve Kazan her alanda iş birliği yaparak sizlerin refah ve mutluluğunuzu artıracaktır. Yaşasın Sabantoy, Yaşasın Tataristan, Yaşasın Ankara - Kazan kardeşliği.”

Mansur Yavaş, Kazan’da kutlamaları yapılan Sabantoy Bayramı’na katılmasını sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER