ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleri ile bir araya geldi

ABB Başkanı Yavaş Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleri ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara genelinde son günlerde sıklaştırdığı dernek, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı görüşmeler kapsamında Ankara Kent Konseyi'nde Kooperatif, Birlik ve Dernekleri ile buluştu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Yavaş Kırsal Kalkınma Kooperatif, Birlik ve Dernekleri ile bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde 5 yılı geride bırakan Yavaş, talip olduğu 2. ABB Başkanlığı dönemi için şehir genelinde görüşmelerini sürdürüyor. Vatandaşlar ile mitinglerde ve yaptığı ziyaretler aracılığı ile görüşen Başkan Yavaş, meslek gruplarının temsilcileri ile de bir araya gelerek onların kendilerinden istediklerini dinliyor.

5 YILDA 880 MİLYON TL DESTEK

Bu kapsamda ABB Başkanı Yavaş Tarım ve Ticaret Bakanlığına bağlı Ankara’da faaliyet gösteren 196 derneğin temsilcisi ile bir araya geldiği etkinlikte belediye yönetimi olarak çiftçilere verilen desteklerine dair önemli söylemlerde bulundu. Başkan Yavaş kırsal kesimde Ankaralıların üretimlerine destek olmak için 5 yıllık görev sürelerinde 880 milyon TL'lik destekte bulunduklarını ifade etti.

Başkan Mansur Yavaş “Ankara'da gördüğünüz, ilçelerde gördüğünüz bütün binaların toplamı Ankara’nın arazinin sadece yüzde 3’üne eşit. Ankara’nın yüzdesi 97’si hâlâ boş tarla, arazi. Bunların en az yüzde 50’si tarıma uygun. Dolayısıyla zaten bizim petrolümüz var, meydanda. Buna bir şekilde destek olup tekrar insanların üretmesini sağlamalıyız” şeklinde konuştu.Üretme imkansızlığı gibi bir sorun olmadığını, aksine sorunun üretim maliyeti olduğunu ifade eden ABB Başkanı Yavaş hükümetten bu konuda destek verici adımlar gelmesi gerektiğini belirtti.

“EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ÜRETTİĞİMİZ GIDALAR OLACAK”

Yönetim olarak her zaman desteklerinin süreceği konusunda teminat veren Mansur Yavaş “Geleceğin en büyük zenginliği gıda olacak. Yani petrolden daha önemli. Arabaya binmezsiniz petrol yoksa birçok şey yapmazsın ama gıda olmadığı zaman ölürüz. En büyük zenginliğimiz ürettiğimiz gıdalar olacak. Biz görevde bulunduğumuz sürece inşallah sizleri desteklemeye devam edeceğiz” diyerek gıda konusunun öneminin farkında olduklarını ve bu doğrulta çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikte ilgili kişilerde konuşma gerçekleştirdi. Yapılan organizasyona katılım sağlayan kişiler ABB Başkanı Mansur Yavaş ile toplu fotoğraf çekimine katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yılda 4 kez MTV mi alınacak, MTV ödemeleri yılda kaç kez yapılacak?

Yılda 4 kez MTV mi alınacak, MTV ödemeleri yılda kaç kez yapılacak?