ANASAYFA Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Başkanı Yavaş seçim zaferi sonrası konuştu: Emek ve alın teri kazandı

ABB Başkanı Yavaş seçim zaferi sonrası konuştu: Emek ve alın teri kazandı

31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda halkın tercihleri ile yerel yönetimlerde başa gelen isimler belli oldu. Seçimin adından en çok söz ettiren ismi Mansur Yavaş sonuçların ardından ABB binası bahçesinde toplanan kalabalığa hitap etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ABB Başkanı Yavaş seçim zaferi sonrası konuştu: Emek ve alın teri kazandı

2019 yılında ABB Başkanı olarak seçilen Yavaş görevini bir dönem daha devam ettirmeye hak kazandı. Başkan Yavaş resmi olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi Turgut Altınok'un yaklaşık 2 katı oranında oy yüzdesine sahip oldu.

Seçimler başladığı anda eşi ve kayınvalidesi ile birlikte oy kullanan ve sonuçlardan asla bir şüphe duymadığını ifade eden ABB Başkanı Yavaş herkesi akşam 21'de belediye binası önüne davet etmişti.

“6 MİLYON ANKARALI KAZANDI”

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçimi kazanmasının ardından ABB binası önünde binlerce kişi sonuçları kutlamak için bir araya geldi. Burada kendisini bekleyen kalabalığa seslenen Yavaş “Ankara’da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. İmar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı” şeklinde konuştu.

Seçim dönemi boyunca bir çok defa dile getirdiği rozet çıkarma konusunu seçimi kazanınca bir kez daha tekrar eden ABB Başkanı Yavaş “Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir. Rozetimizi çıkaracağız, 6 milyon Ankaralıya kimseyi ayırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYİ AYIRT ETMEYECEĞİZ”

Seçim sloganı “Az laf çok iş” cümlesine atıfta bulunan ABB Başkanı Yavaş “Sizden aldığımız paranın hesabını yine size kuruşu kuruşuna vereceğiz. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Kimsenin yatağa aç ve açıkta girmesine seyirci kalmayacağız. Ankara’nın sanayisine, tarımına, turizmine, ulaşımına, altyapısına, teknolojisine, eğitimine, kültürüne ve sanatına yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir kez daha zafere ulaşması ülke genelinde de konuşuldu. Sonuçların ardından Yavaş'ın rakiplerinden sonuca saygı duyduklarını belirten sözler geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Keçiören Belediye Başkanı olan Mesut Özaslan'dan teşekkür mesajı geldi

Keçiören Belediye Başkanı olan Mesut Özaslan'dan teşekkür mesajı geldi